Fotball

Kontroversiell dommeravgjørelse hjalp Arsenal

Sunderland ble snytt for utlikning. Fem minutter senere punkterte tomålsscorer Aaron Ramsey kampen.

TOMÅLSSCORER: Det meste handlet om Mesut Özil før kampen, men det var Aaron Ramsey som ble Arsenals store helt.
 • Sjur Magnus Bergstrøm

Sunderland 1-3 Arsenal

Mesut Özil hadde en målgivende pasning i debuten, men det var Aaron Ramsey som reddet Arsenal mot Sunderland. Midtbanespilleren sikret seieren med to lekre scoringer i andre omgang.

Men Sunderland-fansen kan med god grunn føle seg snytt. Rett før 3-1-scoringen satte Jozy Altidore ballen i mål, men dommer Martin Atkinson hadde allerede gitt Sunderland-spissen frispark i duellen i forkant av scoringen. Altidore jublet for utlikning før han irritert måtte se at det påfølgende resultatet endte i ingenting.

Özil viser seg frem

Etter en tøff og fysisk start på kampen slo Kieran Gibbs en langpasning langs venstrekanten etter ti minutter. Özil tok ned ballen med et nydelig mottok og spilte gjennom Olivier Giroud som ikke gjorde noen feil alene med keeper og ga Arsenal 1-0 med et lavt skudd i det venstre hjørnet fra femten meter.

Sunderland var nære ved å svare på en corner tre minutter senere, men Mobido Diakité sin heading smalt i tverrliggeren fra kort hold. Rett etterpå viste Özil igjen sin eminente pasningsfot og spilte Theo Walcott gjennom på høyrekanten. Engelskmannen klarte imidlertid ikke å overliste Keiren Westwood i Sunderlands mål.

Walcott mye frempå

Ti minutter senere kombinerte Özil og Walcott igjen. Özil spilte en nydelig gjennombruddspasning mellom to Sunderland-forsvarere, men nok en gang skjøt Walcott rett på keeper fra omtrent samme posisjon som tidligere i omgangen. Tre minutter før pause fikk Walcott en ny sjanse da Jack Wilshere slo et innlegg på bakre stolpe. Uheldigvis for Arsenal gikk headingen en drøy meter utenfor. På overtid holdt Özil på å krone en god omgang med scoring. Tyskeren dro seg forbi en motspiller og skjøt fra 16-meteren, men forsøket ble blokkert.

Arsenal styrte spillet gjennom mesteparten av første omgang og Sunderland skapte ingenting utenom Diakités heading og et langskudd fra Jozy Altidore.

Tidlig straffespark

Hva manager Paolo Di Canio sa til spillerne sine i pausen er uvisst, men det er ingen tvil om at det hjalp. Sunderland satte Arsenal under hardt press fra start av og ble belønnet med straffespark to minutter ut i omgangen. Adam Johnson tok med seg ballen inn i 16-meteren og ble felt av Koscielny. En klønete takling av midtstopperen, siden Johnson var på vei bort fra mål og var under hardt press fra Gibbs. Craig Gardner, som kom innpå i pausen, sendte Sczcesny feil vei og banket inn utlikningen fra straffemerket.

Hjemmelaget fikk også en scoring korrekt annullert for offside etter 58 minutter, da Steven Fletcher styrte ballen i mål fra kort hold. Gardner slo et frispark i stolpen rett etterpå, men assistentdommeren vinket for offside på Sueng-Yueng Ki. Igjen en korrekt avgjørelse.

Ramsey tomålsscorer

Arsenal slet med å spille seg til sjanser, men da de først gjorde det var de effektive. Etter 67 minutter slo Carl Jenkinson inn fra dødlinja og fant Aaron Ramsey på 16-meteren. Waliseren klinte til på helvolley og sendte The Gunners opp i 2-1-ledelse. Skuddet var på ingen måte velplassert, men det var såpass hardt at Westwood ikke klarte å hindre scoring.

Så gjorde dommer Martin Atkinson seg upopulær på Stadium of Light. Altidore satte ballen i mål tjue minutter før slutt, men dommeren hadde allerede gitt frispark til Sunderland-spissen i situasjonen før. Altidore var rasende over at Atkinson ikke så an fordelen og på det påfølgende frisparket skjøt Gardner langt utenfor.

I stedet var det Arsenal som gikk opp til 3-1 etter et mønsterangrep. Özil sentret til Giroud som på første touch spilte gjennom Ramsey alene med keeper. Med en lekker avslutning fant han nettmaskene og punkterte kampen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22006066
2Arsenal22006246
3Brentford21106244
4Tottenham Hotspur21106334
5Newcastle United21102024
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Karpe-medlemmet ble sjokkert da han så hvilke ytringer folk blir dømt for. Nå ønsker han endring.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5