Fotball

Ødegaard: - Jeg kunne forlatt Godset

Men Martin Ødegaard ønsker ikke å signere for Manchester United eller en annen utenlandsk klubb.

 • Nicholas Bergh

MARIENLYST (Aftenposten.no): Mandag ble Martin Ødegaards navn dratt inn i sirkuset som råder i England på overgangsmarkedets siste dag. TV-kanalen Sky Sports hevdet at Ødegaard var på plass i England for å signere for Manchester United.

Det ryktet ble imidlertid raskt avkreftet av Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo. Også Ødegaard stiller seg uforstående til ryktene.

— Det kan godt hende at de er interessert, men at jeg skal være i England, det er nok litt tull, sier Ødegaard med et lurt smil.

Har hatt mulighet til å dra

Det var etter supertalentets første trening med U21-landslaget, på Marienlyst i Drammen, at han måtte avkrefte United-koblingen. 15-åringen vil ikke si hvilke klubber som eventuelt vil kunne friste ham, hvis dagen for å forlate Drammen kommer.

Les også

- Vi vil bare se 15-åringen. Vidunderbarnet.

— Det vet jeg ikke. Det handler om hva som føles best. Det er ikke sikkert det er favorittlaget (Liverpool, journ. anm.) som er best for meg, sier Ødegaard. - Har du hatt mulighet til å forlate Strømsgodset i sommer?

— Jeg kunne sikkert dratt til en annen klubb hvis jeg hadde ønsket det, men jeg har ikke ønsket det i det hele tatt, så da har det blitt Strømsgodset, sier Ødegaard.

- Klart det blir mye om dagen

Les også

Her får du alt fra «Deadline Day»

Interessen for Ødegaard har eksplodert etter hans definitive gjennombrudd i Eliteserien i vår, og etter at han debuterte for landslaget mot Emiratene i august. 15-åringen innrømmer at det har vært mye trykk rundt ham.— Det kan bli litt mye noen ganger, det skal jeg innrømme. Men jeg og de rundt meg er flinke til å holde fokus på det som er viktig, så det har ikke vært noe problem hittil. Men det er klart det blir mye om dagen, sier Ødegaard.

Vrakingen ikke et problem

Mange mente Martin Ødegaard var banens beste da 15-åringene debuterte for A-landslaget i kampen mot Emiratene i august. Derfor var det noe overraskende at Ødegaard ikke ble tatt ut i troppen som skal møte England og Italia denne måneden.

Mandag var Ødegaard i stedet på plass på sin første trening med U21-landslaget, før kampen mot Portugal torsdag. Etter økten avdramatiserte Strømsgodset-juvelen vrakingen fra landslagstrener Per-Mathias Høgmo.

— De tok ut det de mente var riktig nå. De snakket med meg etterpå, og det var ikke noe problem, sier Ødegaard.

Han forteller at han ikke ble overrasket over vrakingen.

— Jeg hadde regnet med at det var U21-landslaget som skulle bli min arena nå, men det hadde så klart vært kult å være med mot England og Italia. Men jeg møter ikke dårlige lag her heller, sier Ødegaard.

Garanteres ikke spilletid

Ødegaard er uansett den klart yngste spilleren i U21-landslagstroppen. U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud vil ikke love at 15-åringen får spilletid.

— Vi tar ikke ut noe lag i dag. Vi må se an prestasjoner og kvalitet. Det er konkurranse om plassene hele tiden, sier Smerud.

— Men han ville vel blitt tatt ut til et «yngre» landslag om han ikke vil få spilletid her?

— Normalt løfter vi ikke spiller opp hvis de ikke skal starte eller være nær å starte. Vi har også, en Iver Fossum som er løftet opp. Vi prøver å ta de vurderingene litt ut ifra det prinsippet du snakker om, sier Smerud.

- Fantastisk

Dermed gjør Smerud det klart at Ødegaard ikke er hentet opp fra U17-landslaget for å slite på benken. Smerud mener det er kombinasjonen av teknikk og fotballforståelse som gjør Ødegaard til et så interessant talent.

— Han har en fantastisk kombinasjon av ball og forståelse. Det er det han gjør med ballen, og valgene han gjør som imponerer, sier Smerud.

U21-landslagskampen mellom Norge og Portugal går av stabelen torsdag klokken 19, og vises av TV-kanalen MAX.

Norge er allerede uten muligheter til å kvalifisere seg til EM, som går i Tsjekkia i 2015.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Johansen: - Ikke redd for å mislykkes

 2. FOTBALL

  Her blir Norge senket av Wayne Rooney

 3. FOTBALL

  Linnes hjem med skade

 4. FOTBALL

  Høgmo nekter å ta Ødegaard-avgjørelse nå

 5. FOTBALL

  Tilbake i målet som gjorde ham til en helt

 6. FOTBALL

  - Ikke sånn at vi grisetakler hverandre på trening