Fotball

Lehne Olsen er solgt til eliteserieklubb

Thomas Lehne Olsen er ferdig i TIL.

SOLGT: Thomas Lehne Olsen er solgt til Lillestrøm.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

Lillestrøm har innfridd kravet som Tromsø IL har stått på hele veien og dermed har TIL solgt Thomas Lehne Olsen til LSK, skriver TIL i en pressemelding.

Etter det iTromsø kjenner til får TIL 2 millioner kroner for Lehne Olsen. I en tidlig fase skal TIL ha ønsket 2,5 millioner kroner for spissen, men den summen klubben får nå er uansett langt høyere enn de første budene fra Lillestrøm og Sarpsborg 08.

TIL ble enige med Lillestrøm søndag kveld, og mandag har Thomas Lehne Olsen også blitt enig med LSK.

Dermed dro angriperen rett fra TILs hotell i spanske Sotogrande til Lillestrøms hotell. LSK er også på treningsleir i Spania.

Les også

TIL-spissen vil ikke være i Tromsø. Fredag viste han knallform.

Det eneste som gjenstår er en medisinsk test før alle formaliteter er på plass.

– Til slutt fikk vi den summen som vi har kalt fornuftig pris ut fra situasjonen. Vi vil kanskje si at den spilleren som Thomas har blitt hos oss er verdt mer, men vi fikk likevel det vi forventet å få i forhold til det vi har sagt vi måtte ha. Det er vi fornøyd med, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til TIL.no.

Innfridde kravet

Lehne Olsen hadde kontrakt med TIL ut 2018, og klubben risikerte dermed å miste ham gratis, som Bosman-spiller etter sesongslutt.

– Da Lillestrøm kom på banen har vi stått på det vi ville ha hele tiden. Thomas har vært tydelig på at han ønsker seg hjem til familien sin og da var et salg uunngåelig, sier Johansen til iTromsø.

Les også

TILs millionspiss snakker ut: Bare en ting stopper meg fra å terminere avtalen med klubben

– Det er bare ønske Thomas lykke til videre i karrieren. Han har gjort en god jobb hos oss. Når det er under ett år igjen av kontrakten, og han ikke var villig til å signere på en ny, så visste vi at vi måtte selge enten nå eller til sommeren. Det ville vært risikabelt å vente til sommeren, for han kunne da ha signert gratis for en ny klubb og gått til den nye klubben etter sesongen, sier han.

Nye inn?

Thomas Lehne Olsen, som har vært toppscorer i klubben de to siste årene, følger dermed Mikael Norø Ingebrigtsen og Ulrik Yttergård Jenssen ut av dørene på Alfheim denne vinteren.

Les også

TIL har ikke råd å hente spillere selv om de er gratis – må trolig selge i stedet

– Vi har toppscorere igjen i klubben. Flere av spissene våre kan ta opp arven etter Lehne Olsen og vi har stor tro på dem. Vi har stor tro på de spillerne vi har i troppen allerede, for vi har en sterk stall, hvor vi har mange utfordrere som har lyst å vise seg frem. Vi kommer selvsagt til å vurdere sammensetningen i stallen frem mot overgangsvinduet stenger, sier Johansen.

– Det betyr at nye ansikter kan komme inn?

– Som sagt, det er en vurdering vi vil gjøre med tanke på totaliteten. Vi skal diskutere godt hva vi vil gjøre frem mot at vinduet stenger.

Til iTromsø sier Johansen om mulige forsterkninger:

– Det beste er at du spør Stig-Arne (Engen, TIL-direktør) om det, men vi ser på totaliteten i stallen og om vi får lov til av klubben å gjøre ytterligere grep til å hente spillere.

– Men med Yttergård Jenssen, Norø Ingebrigtsen og Lehne Olsen ut er stallen betydelig svekket.

– Ja, du kan si at de spillerne vi har mistet var sentrale for oss i fjor. Selvfølgelig har vi noen tanker om at andre skal tre frem i lyset. Vi har forventninger til Runar (Espejord) og Mush (Bakenga) og at de – som i tilfellet med Thomas – tar store steg. Videre har vi også (Slobodan) Vuk og Mour Samb i bakhånd. Og i tillegg vurderer vi ytterligere grep, svarer Johansen.

Allerede 13. mai kommer Lehne Olsen tilbake til Alfheim med sin nye klubb.

– Det kommer til å bli veldig spesielt. Ingen tvil om det. Jeg har veldig sterk tro på det Simo Valakari holder på med, og det gjør det ekstra surt å gå, for jeg er overbevist at Simo kan gjøre unike ting med dette laget, sier Lehne Olsen i pressemeldingen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. Lillestrøm SK
 4. Ulrik Yttergård Jenssen