Nå vil Solskjær ha svar fra Bosman-spillerne

Mandag skal manageren vite om Kamara, Hussain, Singh og Høiland blir i Molde

KREVER SVAR: Ole Gunnar Solskjær venter fortsatt på avklaring rundt framtida til Ola Kamara og tre andre sentrale Molde-spillere.
  • Trond Hustad

MOLDE (Rbnett): Harmeet Singh, Etzaz Hussain og Tommy Høiland står uten kontrakt med MFK, mens Ola Kamaras utleieperiode fra Austria Wien også er over. Alle fire er fremdeles i dialog med Molde-ledelsen.

— Ingen av dem har signert verken for oss eller andre klubber foreløpig. De er i tenkeboksen, sier Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke.

- Når tror du situasjonen til disse spillerne blir avklart?

— Vi begynner med testing fredag og skal trene for fullt fra mandag. Jeg vil helst ha svar fra alle i løpet av helga. Vi må få bekreftet eller avkreftet disse spørsmålene så fort som mulig.

Les også

Slik skal Molde lade opp til kampene mot Sevilla

— Kan det ende både med at alle fortsetter i MFK og at alle fire forlater klubben?

— Alle blir neppe værende i Molde. Det spørs hvem vi blir enig med først, sier Solskjær med et smil.

Skal forsterke i januar

Han forstår at Bosman-spillere ønsker å undersøke forskjellige muligheter etter endt kontrakt.

— Det er tydelig at disse guttene håper på tilbud som de ikke kan si nei til. De drømmer om å spille i utlandet og tjene penger, og da er det naturlig at de vil bruke den tida de kan. Men de må bestemme seg nå, svaret må snart komme.

- Risikerer disse spillerne å vente så lenge at det blir for seint å signere for Molde?

— Ja, til slutt kan det jo bli sånn. Vi ser hele tida etter mulige forsterkninger, og hvis vi får ja fra andre kan noen av Bosman-spillerne få nei fra klubben. Vi har uansett en slagkraftig tropp for øyeblikket, og den skal forsterkes i januar, sier Solskjær.

Les også

Bookmakerne har talt: Disse er favoritter i topp og bunn kommende sesong

Daniel Berg Hestad gir seg etter at Europa-eventyret er over og skal ikke spille eliteserie denne sesongen. Magne Simonsen fikk ikke ny kontrakt, mens Andreas Hollingen nylig skrev treårsavtale med Start. Fredrik Semb Berge takket nei til videre utleie fra Brøndby, mens Mushaga Bakengas utleie fra Club Brugge er forlenget ut 2016. ## Gatt får kontrakt

Thomas Kind Bendiksen (Tromsø), Pape Paté Diouf (Odd) og Ole Martin Rindarøy (Start) er tilbake som Molde-spillere fra neste uke.

Allerede i oktober fortalte Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke at han ønsket å gi ny kontrakt til Joshua Gatt, som nå er i opptrening etter sin tredje kneoperasjon på tre år. Manageren står ved lovnaden.

Les også

Solskjær vil gi ny kontrakt til Gatt

— Nå er Josh på rehabilitering, men kommer tilbake hit når han kan begynne å trene for fullt. Vi er enige om en kontrakt for 2016, slik at han får muligheten til å bli frisk og spille seg i form. Jeg håper virkelig vi kan hjelpe ham tilbake på banen. Josh har blitt skadet mens han har vært Molde-spiller og jobbet for klubben, og jeg føler litt på det ansvaret vi har for ham. Jeg fikk samme muligheten i Manchester United, da klubben ga meg en ny sesong etter en langvarig skade. Jeg synes det er riktig å gi Josh en ny mulighet, sier Ole Gunnar Solskjær.

Molde-spillerne møtes til fysiske tester på Aker stadion fredag. Første trening er mandag.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk