Fotball

Strandli: - Speed var en god venn og topp spiller

<p>Frank Strandli (39) ble rystet da han i dag fikk beskjeden om at tidligere lagkamerat i Leeds, Gary Speed (42), er død.</p>

Fotball 2011Tippeligaen runde 29.20.11.2011Viking v Start, Viking Stadion, Stavanger.Foto: Simon Rogers, Digital Sport.Viking: Jon Helge Tveita.Start:
  • Rune Stensland

— Dette var tragisk å høre. Gary var en god venn og en topp spiller, sier Strandli.

Kristiansanderen spilte 16 kamper for Leeds i 1993-94, og da han kom til klubben var knapt tre år eldre Speed en av lagets stjerner sammen med David Batty. Speed la opp til Strandlis scoring i hans debutkamp, og tok godt vare på den unge eks-Starteren.

  • Les også: Gary Speed er død

- Gary bodde bare 300 meter unna meg, og var en fantastisk person som passet på at jeg fant meg til rette. Det er sprøtt å tenke på at han er borte. selv om jeg ikke har hatt noen kontakt med ham etter Leeds-oppholdet mitt.

Speed, som for bare to uker siden ledet Wales til en overbevisende 4-1-seier over Norge , var spådd en stor karriere som landslagssjef og trener. I fjor ble han tildelt den høythengende britiske MBE-ordenen for sin innsats, primært som spiller. Han etterlater seg kone og to sønner.

Det var snakk om å avlyse eliteseriekampen mellom Swansea og Aston Villa i Wales, men kampen ble spilt som planlagt . Det ble avholdt ett minutts stillhet før avspark.

– Dette er et tragisk tap. Spillerne jeg arbeidet med representerte alle regnbuens farger hva personlighet angår, men Gary var en stjerne i ordets rette betydning. Jeg har sjelden møtt en så balansert, hyggelig og ekte person, sa Howard Wilkinson til BBC, som var manager da Speed ble seriemester med Leeds i 1992. I sin aktive karriere spilte Speed for Leeds, Everton, Newcastle, Bolton og Sheffield United. En stund hadde han rekorden for flest spilte kamper i Premier League (535), og han spilte 85 landskamper for Wales. Han la opp for to år siden.

Les også

  1. Målløst i Swansea

  2. Sjokkert Myhre

  3. Gary Speed er død

Les mer om

  1. Engelsk fotball