Bringaker sørget for Viking-jubel i Molde

Mathias Bringaker skjøt Viking opp på tredjeplass i eliteserien med en knallsterk borteseier i Molde.

MOLDE-VIKING 0-1

MOLDE (Aftenbladet): Viking hadde ikke tatt poeng i rosenes by siden 2013, og uten toppscorer Abdullahi og midtbanespillspiller Ibrahim var ikke Viking levnet store sjanser. Men mot alle odds slo Kjell Jonevrets gutter til. Innbytter Mathias Bringaker avgjorde kampen, da han bredsidet inn et fint innlegg fra Claes Kronberg etter 71 minutter.

Mathias Bringaker sørget for Viking-seier i Molde.

Viking best i førsteMolde gikk ikke ut med det høye presset og den massive offensiven som møtte Viking på Aker stadion i fjor, da vertene vant hele 4-1. I stedet var det Viking som fikk kampens tre første hjørnespark – og også den første, store sjansen. Den kom etter 16 minutter, da Samuel Adegbenro rundet Rindarøy og la en god pasning til Zymer Bytyqi. Her kunne han valgt en skuddfinte, men fyrte på første forsøket. Og det ble blokkert.

Viking fortsatte å føre kampen rent spillemessig, men Molde satset på kjappe overganger. Men her var Viking-forsvaret og anker Björn Daniel Sigurdsson veldig påpasselige. Og så lenge Molde ikke klarte å få tempo på ballen, hang Viking fint med.

Også kampens andre målsjanse gikk til Viking, etter 26 minutter. Igjen fikk Zymer Bytyqi slått inn fra høyre og Patrick Pedersen kom til en brukbar heading, som Molde-keeper Andreas Linde fikk slått til corner.

Molde fikk sin første mulighet på en dødball. En corner fra venstre møtte Pape Pate Diouf med pannebrasken på bakre stolpe, men headet utenfor.

Det siste kvarteret av første omgang var det Molde som overtok, prøvde vekselvis på lange baller i bakrom og å spille seg rundt Viking, men de store sjansene manglet. Harmeet singh skjøt over fra 17 meter, mens Samuel Adegbenro hadde et skudd rett på Molde-keeper Linde på den andre siden av banen.

Bringaker inn og scoret

Den andre omgangen begynte som den første sluttet, med ganske labert tempo og lite sjanser. Den første skuddet mellom stengene hadde Samuel Adegbenro etter 54 minutter, men avslutningen fra 18-19 m manglet kraft.

Molde prøvde å få energi i kampen ved å sette innpå Mohamed Elyounouissi, mens Pape Pate Diouf gikk ut. Det ga et markant overtak til hjemmelaget, som trykket Viking tilbake. Kjell Jonevret prøvde å svare ved å ta ut Patrick Pedersen og satse på Mathias Bringakers tempo på kontringer.

Det trekket betalte seg. Zymer Bytyqi brøt Molde i oppbyggingen, kombinerte med Claes Kronberg som kom på overlapp og det harde og flate innlegget fra dansken kunne Mathias Bringaker bredside i nettet fra kort hold.

Så ble det stort sett bare Molde det siste kvarteret. Viking ble presset tilbake heølt ned til egen 16 meter og Molde jaktet febrilsk en utlikning. Mattias Mostrøm var svært nær etter 81 minutter, da han skar gjennom Viking-forsvaret og kom alene med Iven Austbø. Svensken prøvde å løfte ballen over Viking-keeperen, men Austbø var med på notene og fanget ballen med armene.

Og Viking sto imot og sikret seg den første seieren i Molde siden 2012. I 2013 endte det uavgjort.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering