Fotball

Wiig: - Dommeren ba meg om unnskyldning

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296181"> <strong>FFK — Sarpsborg 08 1-1:</strong></a> Wiig scoret mot FFK igjen – og burde hatt straffe.</p>

FREDRIKSTAD, Norway 20110613.Martin Wiig sin 1-0 scoring i eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Sarpsborg08 mandag kveld som endte 1-1.Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
  • Are Bye

Fredrikstad og Sarpsborg spilte uavgjort 1-1 etter en sjansefest av dimensjoner. De to rivalene vekslet på å ha initiativet i kampen, men til slutt endte det hele med poengdeling. Det synes Sarpsborg-trener Roar Johansen var greit.

— De ti siste minuttene tatt i betraktning er vel uavgjort helt ok. Vi gjør oss ikke bort, og vi viser FFK at vi er et godt fotballag, sier Johansen.

Han fikk se FFK åpne forrykende uten å score. Da Martin Wiig ga Sarpsborg ledelsen i 2. omgang hadde treneren tro på full pott.

— Vi skaper trøbbel for Fredrikstad, og det er bra. Litt surt å ikke vinne, men det er godt for selvtilliten i Sarpsborg by at vi gir dem såpass hodebry. At vi ennå ikke har tapt for FFK er artig. De sa de måtte slå oss før denne kampen, nå må de vel slå oss enda mer, sier Johansen med et smil.

Statistikksenter Eliteserien:

  • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

- To fellinger

For fasit etter fem møter i ”moderne tid” er at Sarpsborg fremdeles er ubeseiret mot det som ofte kalles storebror i rødt og hvitt. For Martin Wiig var det ekstra gøy å score mot gamleklubben, men han synes allikevel det var bittert å bli felt to ganger i god posisjon.

— Den første duellen er jeg mest usikker på. Der blir jeg tatt, men jeg klarer nesten å holde balansen. Den andre situasjonen er soleklar felling. Dommeren ba meg om unnskyldning for den, og sa jeg skulle hatt frispark. Han hadde sett det på video. Den første situasjonen med Gamboa var jo midt i feltet, og da skulle jeg hatt straffe, sier Wiig.

Han vil ikke si for mye om FFKs to forsvarsspillere i så fall burde vært utvist.

- Men jeg hadde kommet til skudd begge gangene, forsikrer Wiig.

Svein-Erik Edvartsen vinket spillet videre i begge situasjonene, og Roar Johansen gråter ikke over spilt melk.

Knallgod ramme

- For meg lignet det to fellinger. Men gjort er gjort. Ingen får endret noe nå. Dommeren dømmer ut fra det han ser der og da, sier Johansen.

For Øyvind Hoås var 1-1 til å leve med. Den lange spissen spilte fri Wiig på den første situasjonen der Gamboa var involvert, men Hoås velger å glede seg over lagets fremgang fremfor å sutre.

— Ja, vi viser stor fremgang på bortebane, og nå er vi vel ubeseiret borte den siste måneden. Og vi tar poeng mot Fredrikstad igjen, det er gøy. Det er knallgod ramme rundt disse kampene, og vi koser oss ute på banen. Jeg hørte hjemmefansen pep litt på meg, og det synes jeg er herlig. Det beste kompliment en spiss kan få, gliser Øyvind Hoås.

Les også

  1. Tarik: - Føles som et ran

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien