Fotball

- Ronny Deila skulle hatt sparken rett etter kampen

Celtic-manageren får hard medfart dagen etter tapet mot Rangers.

FÅR HARD KRITIKK: Ronny Deilas stilling som Celtic-manager er i fare.
  • Roar Lyngøy

– Rangers-fansen sang «du får sparken i morgen» til Ronny Deila. Deila skulle hatt sparken i går kveld. Deila må gå NÅ, skriver tidligere Celtic-spiss Chris Sutton i sin spalte hos avisen Daily Record.

Celtic tapte FA-cupsemifinalen mot erkerival Rangers etter straffesparkkonkurranse. Det var akkurat det Deila ikke trengte – nordmannen hadde mer enn nok press på seg fra før.

  • Sett denne? Supporterleder tror Deila får sparken: — Skjønner ikke hva han holder på med

– Hvis gårsdagens ydmykelse ikke er nok til å få Deila ut, skjønner jeg ingenting. Laget går i feil retning, skriver Sutton.

– La oss få et managerbytte nå, og kanskje vi kan få et glimt av håp om å gjøre det bra i Europa neste sesong, fortsetter han.

Celtic topper den skotske serien og får trolig et nytt seriegull, men det er slett ikke sikkert at det er nok for at Deila berger jobben.

– Trenger nye ideer

Også Gary Ralston i Daily Record mener at Deila er ferdig.

– Ronnys tid i Celtic er over. Laget trenger en ny trener med nye, friske ideer, mener han.

Chris Sutton mener klubbledelsen har vært altfor naive overfor Deila.

– Man må skylde på mannen på toppen. Det var idioti å beholde Deila i jobben når tegnene i månedsvis har vært så tydelige på at det bare har gått verre. Kanskje er det Deilas prat om utvikling som har blendet Peter (Lawwell, direktør). Men utviklingssnakket er bare en myte, slår Sutton fast.

– En fin fyr, men…

Deretter peker Sutton på unge Celtic-spillere som har blitt spådd en lovende framtid, men endt opp i lån hos svakere klubber.

– Det kommer en tid hvor lederen må ta et steg tilbake, heve hendene over hodet og erkjenne at han har gjort en tabbe, sier Sutton og sikter til Lawwell.

I tillegg reagerer han på et ensporet spillmønster.

– Han er kanskje en fin fyr, Ronny, men han har bare én streng å spille på. Han er ikke tilpasningsdyktig, han endrer aldri spillestilen til å bli mer direkte og han vurderer aldri å spille med to på topp hvor en stor, sterk spiss kan plage forsvarsspillerne, skriver Sutton.

Provosert Lennon

Nå er spørsmålet om Deila får fullføre sesongen i Celtic, som leder serien med med åtte poeng ned til Aberdeen med fem kamper igjen.

Neil Lennon er en av kandidatene til å ta over etter Deila. Selv nektet skotten, som ledet Celtic fra 2010 til 2014, å kommentere saken etter søndagens kamp av respekt for Deila.

– Jeg vil ikke snakke om noe sånt fordi det fortsatt er en som har ansvaret. Jeg var i samme situasjon da jeg var i Bolton, og det er respektløst å snakke om det. Han har en ligatittel å vinne, og han fortjener å fullføre det, sier Lennon til The Scottish Sun.

Les også

  1. Lennon: - Respektløst å snakke om Deila-sparking

  2. Supporterleder tror Deila får sparken: - Skjønner ikke hva han holder på med

  3. - Hvis Celtic taper mot Rangers i dag, blir ikke Glasgow en god by å være i for Deila

  4. «Derfor skjelver Barcelona før skjebnekampen»

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Ronny Deila
  3. Celtic FC