Fotball

Fransk klubb har gitt opp Ødegaard: - Det ble fort uaktuelt

For bare noen uker siden ble nordmannen observert på besøk hos klubben, men det ser ikke ut til å ende med et utlån.

Et utlån til franske Rennes skal ikke lenge være aktuelt ifølge klubbens manager.
  • Sindre Trygsland

Martin Ødegaard fylte nylig 18 år, men det er fortsatt hvor nordmannen skal spille fotball i 2017 som er det store diskusjonstemaet rundt stortalentet.

Mange ser for seg at Ødegaard skal lånes ut fra Real Madrid for å få kjærkommen spilletid på seniornivå.

– Det beste Ødegaard kan gjøre nå er å gå ut på lån. Da kan han få fortsette sin utvikling, sa den spanske fotballeksperten Guillem Balague til NTB. Han er bare én av mange som mener noe.

Les også

Spansk ekspert: – Zidane har ikke Ødegaard i tankene

Inntil nylig var franske Rennes den heteste kandidaten som neste destinasjon for nordmannen. I høst gikk et utlån til klubben i vasken fordi Ødegaard ikke var blitt myndig.

Les også

Ødegaard vant på 18-årsdagen - men Rennes skal ha mistet interessen

Vil ikke ødelegge for andre talenter

Nå ser det ut til at det uansett ikke blir noe Rennes-opphold på midtbanespilleren. Trener Christian Gourcuff snakket på en pressekonferanse om hvorfor det ikke blir noe låneopphold for Ødegaard i Vest-Frankrike. Det var VG som først omtalte saken i Norge. De viser til sitater av i den franske avisen Ouest France.

Rennes-trener Christian Gourcuff forteller at det ikke blir noen Ødegaard på lån i klubben i januar.

– Det er sant at vi vurderte å hente ham, men det ble fort uaktuelt av administrative årsaker fordi han måtte bli myndig først, sier han.

Han legger til at han ikke vil ødelegge for talentene som allerede er i klubben.

– Problemet er at vi har mange unge spillere under kontrakt, og de klarer ikke å tilpasse seg førstelaget. Vi må ha unge spillere under kontrakt som har muligheter til spilletid. Det er ingen vits i å ha enda flere spillere under kontrakt hvis det ødelegger for de unge spillerne fra akademiet.

Les også

Dette bildet av Ødegaard setter fart på ryktene

For ikke lenge siden ble Martin Ødegaard observert på Rennes-kamp, sammen med pappa Hans Erik. Det samme bekrefter Gourcuff, som forteller om samtaler med Ødegaard helt siden et utlån var aktuelt i høst.

– Siden har vi holdt kontakt med spilleren, som kom og besøkte Rennes for å bli kjent med klubben, noe som er viktig i en overgang. Jeg møtte spilleren, han gjorde veldig godt inntrykk og var med faren sin som har beina på bakken.

Tause

Teamet rundt Martin Ødegaard holder gjennomgående en lav profil i media, og kommenterer sjeldent rykter og uttalelser rundt unggutten. De var også tause da bilder av 18-åringen på Rennes-kamp så dagens lys.

– De er der for å se på fotball. Utover det har jeg ingen kommentar, fortalte han den gangen.

Les mer om

  1. Martin Ødegaard
  2. Real Madrid CF