Viking raknet fullstendig – ble ydmyket

Kjell Jonevret og Viking med stortap mot FK Haugesund. — Vi slipper inn litt spesielle mål, sier treneren.

TAPTE STORT: Zymer Bytyqi i duell med Haugesund-kaptein William Troost-Ekong. Etter en sterk sluttspurt smadret FK Haugesund Viking med hele 4-1 lørdag. Viking raknet fullstendig de siste 20 minuttene.
  • Stig Nilssen

FK HAUGESUND — VIKING 4-1

HAUGESUND: Det var ventet et intenst oppgjør mellom rivalene FK Haugesund og Viking lørdag. Ikke bare fordi kampen byr på spesielle følelser for hjemmelaget og deres fans, men også fordi FKH var ubeseirede som hjemmelag og møtte seriens beste bortelag.

Intenst ble det – og det var FKH som kom best i gang. Opptakten til seriekampen har også vært spesiell for FKH, da lagets trener Mark Demspey som kjent trakk seg et par dager foran møtet.

Likevel gikk de hvitkledde rett i strupen på Viking. Allerede etter er par minutter var laget frampå med en sjanse som ble blokkert til corner i siste liten.

Les også

Ingen Viking-spillere får godkjent på børsen

Pangstart for Viking

Viking var svekket offensivt, de stilte uten Samuel Adegbenro som hadde karantene på grunn av tre gule kort. Likevel var både Claes Kronberg og Zymer Bytyqi aktive på kantene i starten.

Etter 11 minutter brøt jubelen blant de flere hundre tilreisende Viking-supporterne løs. Etter et flott initiativ fra Kronberg, havnet ballen inne i 16-meteren. FKHs Vegard Skjerve maktet ikke å klarere skikkelig.

Tidligere FKH-spiller Michael Haukås snek seg inn bak Skjerve, rappet ballen og sendte den iskaldt i det lengste hjørnet til 1-0 og en drømmestart for Viking.

Kronberg-tabbe

Det skulle ikke gå mer enn fire minutter før hjemmelaget viste hvorfor ingen hadde slått dem på eget gress i første halvdel av sesongen. Kronberg slurvet skikkelig og mistet ballen farlig på egen halvdel. Torbjørn Agdestein takket og bukket, snappet ballen og satte fart mot mål.

Han fintet Karol Mets på rumpen og mutters alene foran mål skjøt han kontrollert til høyre for Iven Austbø til 1-1. Spillet bølget fram og tilbake den neste perioden, men det aggressive hjemmelaget hadde et lite overtak. Det alltid så entusiastiske hjemmepublikummet ropte på straffespark da Roy Miljeteig var alene igjennom, men ble taklet i siste liten. Dommer Tore Hansen reagerte ikke.

Viking hadde vunnet fem av sesongens sju bortekamper før oppgjøret (tapte for RBK og Stabæk), og forsøkte stadig kontringer i jakten på å kopiere fjorårets seier på Haugesund stadion. Verken presisjonen på siste tredjedel av banen eller skuddene var gode nok.

FKH hadde flere avslutninger på mål de siste 10 minuttene før pause, men Iven Austbø hadde god kontroll på alt. Dermed sto det 1-1 da lagene gikk i garderoben.

2. omgang

Åpningen av den andre omgangen var ikke like sprek som første. Viking trillet ballen en del bakerst i et forsøk på lokke fram FKH. Omgangens første halvsjanse var det hjemmelaget som hadde, men Iven Austbø snappet innlegget fra Tor Arne Andreassen i siste liten.

Først etter 60 minutter var Viking frampå, men da ble det til gjengjeld svært farlig. Karol Mets la inn foran mål, der steg Björn Daniel Sverrisson til værs og headet mot mål fra kloss hold.

FKH-keeper Bråtveit sto der han skulle og reddet, returen blåste Patrick Pedersen over via et FKH-bein. Det var det siste Pedersen gjorde, like etter ble han byttet med Mathias Bringaker.

Da det så ut til at hjemmelaget hadde roet seg ned, våknet de plutselig til en dobbeltsjanse. Viking fikk avverget den første, men måtte kapitulere på den andre.

Alexander Stølås fikk fyre av fra skrått hold inne i 16-meteren. Ballen gikk via foten til Tor Arne Andreassen og opp i nettaket like foran Iven Austbø. Dermed ledet FKH 2-1. Like etter ble nedturen komplett for Viking. Totalt ufarlig – og helt uten noen form for trykk – la Alexander Stølås inn fra rundt 45 meter, helt ute ved sidelinjen.

På merkelig vis passerte ballen alt og alle – også keeper Austbø – og trillet inn i det lengste hjørnet til 3-1 for FKH. Det så bare komisk ut.

— Spesielle mål

Viking måtte ta sjanser framover i håp om poeng, men fikk i stedet en ny midt i fleisen fire minutter før slutt. Nykommer Liban Abdi ble spilt fri og gjorde ingen feil alene med Austbø, dermed gikk FKH opp i 4-1. Viking-spillerne lå langflate på banen etter at ydmykelsen var total.

— Det føles som både andre- og tredjemålet er litt spesielle. Men sånn er det, det er marginer, sa en ikke altfor skuffet Kjell Jonevret til TV 2 etter kamp.

— Vi får bare gratulere Haugesund, sa Viking-treneren.

Haugesunds vikarierende trener Andrea Loberto var meget fornøyd etter kampen.

— En bra gjennomført kamp av guttene. Det sier alt om spillerne at de klarer å prestere slik, sa Loberto til TV 2. Han ønsket ikke å kommentere om han selv ønsker hovedtrenerjobben permanent.

— Dette er ikke tiden for å snakke om det. Nå skal vi hjem og slappe av. Vi tar ting fra mandag av, sa han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk