Fotball

Antwi spilleklar fredag

Dennis Antwi er med i Starts tropp mot Sarpsborg 08 allerede fredag.

Dennis Antwi er klar for Start. Her er han i sin nye drakt. IK Start

 • Herman Folvik

— Vi er veldig glad for å ha Dennis på plass. Det er fint at det løste seg allerede nå. Det er bra for oss, og vi er veldig fornøyd med å ha Dennis som en del av fremtiden i Start, sier Steinar Pedersen, Start-trener, til Fædrelandsvennen.

Angriperen ble meldt klar for Start allerede tirsdag, men da først etter kontrakten med Jerv utløp etter sesongen noe han uttrykte stor misnøye med. Onsdag kveld ble klubbene enige om Antwi, og han er med i troppen som skal møte Sarpsborg fredag kveld.

Bakgrunn:

Les også

Starts nysignering misfornøyd med Jerv: - Hodet mitt er ikke innstilt på fire måneder til i Jerv

— Det føles fantastisk. Jeg er lettet og vil takke Jerv for at dette løste seg. Nå gleder jeg meg til å fokusere 100% på å yte maks for Start. Mottakelsen har vært flott - jeg kjenner jo de fleste fra da jeg var her i fjor sommer. Någleder jeg meg til å komme i gang med Start-karrieren, sier Dennis Antwi til Starts nettsider.

Les også

- Altfor få lokaloppgjør der du kan slenge litt dritt

Les også

Jerv-spiller går gratis til opprykksrival

— Bidra både på banen og garderoben

Steinar Pedersen har lagt om til 4-3-3 de siste ukene. Treneren mener Antwi kler flere spillsystemer.

— Vi får en hardtarbeidende type. Dennis er en spiss som er flink både feilvendt og også som en bakromstrussel. Han er en spisstype som kan spille både alene og også veldig fint sammen med en annen. I tillegg så gir det oss flere valgmuligheter, sier Pedersen.

- Hva tenker du om å gi han spilletid allerede mot Sarpsborg fredag?

— I fotball skjer ting veldig fort av og til. Vi får se hvordan vi velger å disponere laget og hvordan Dennis er klar for å bidra allerede fra første stund. Vi tar ikke noe avgjørelse på det nå, svarer treneren.

Dennis Antwi scoret for Jerv mot Start i kvalikkampen i november. Nå skal han jakte mål for Start. NTB Scanpix

Steinar Pedersen tror Antwi vil bidra positivt både utenfor og på gressmatta.

— Han er en veldig fin fyr, jeg kjenner han godt fra før. Han er en humørfylt fyr som kan bidra positivt både i garderoben med gruppa og også på banen.

- Det har vært litt "bråk" rundt Antwi tidligere. Er du bekymret for det?

— Ikke i det hele tatt. Dennis er en veldig fin fyr, og om man går inn på enkeltsituasjoner som skjer på banen er man helt feil ute. Det tenker vi ikke på. Han ønsker å skape mål både for seg selv og lagkameratene. Han har veldig mye assist i tillegg til å ha scoret mål for Jerv både og i fjor og i år. Han er en spillertype det skjer ting rundt, svarer Pedersen.

Les også

Maaseide hyller Kristiansand-volleyballen

Les også

Northug om Sundbys utestengelse: - Sikker på at han kommer til å reise seg veldig fort

— Viktig forsterkning

Start er strålende fornøyd med å ha Antwi på plass. Han er med i bussen som reiste mot Sarpsborg torsdag morgen. Antwi har vært i Jerv i et drøyt år og bidratt med 9 mål på 28 kamper for Grimstad-laget.

— Dette er en viktig forsterkning og en spiller som blir sentral i vår videre satsning. Dennis er en humørfylttype som vil bidra til å skape god stemning både på og utenfor banen.Vi har hatt en god dialog med Jerv og jeg vil takke for samarbeidet. Begge klubbene ønsker det beste for hverandre, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, til klubbens sider.

Da Fædrelandsvennen spurte Brandsdal tirsdag om det var mulig å hente Antwi til Start før januar, svarte han nei.

Dennis Antwi er med i Starts tropp mot Sarpsborg.

Antwi, som har signert kontrakt ut 2019, får draktnummer 33 i Start. Jerv mister dermed en av sine mest toneangivende spillere offensivt.

— Dette er en god spiller og vi ville gjerne beholdt han her i Jerv. Men når det ble som det ble, så er vel begge klubber tålig fornøyd med utfallet. Han har vært litt i blesten nå, men det er ingen tvil om at Antwi er en veldig fin gutt og hardtarbeidende spiller. Vi takker for innsatsen og ønsker ham lykke til videre i Start, sier sportslig leder i Jerv, Cosmo Collett, ifølge Starts nettsider.

Les også

Start i dialog med Jerv om Antwi

Les også

Sandstø om Antwi: - Henvendelsene som har vært er av null verdi for Jerv

Var skuffet over Jerv

Cosmo legger til at han mener Start og Jerv har løst dette på en ryddig måte. Dennis Antwi har i lengre tid ytret et ønske om å få gå til Start, og han var også på prøvespill i tyske Düsseldorf uten å informere Jerv. Tirsdagsa han dette om at Jerv ikke ville slippe han umiddelbart.

— Jeg føler at de ikke har respekt for mitt valg. De bryr seg ikke om min karriere og mitt valg. Jeg skulle gjerne gått til Start nå, sa Antwi og forklarte nærmere:

— Jeg er lei meg. Det er mitt eget valg hvor jeg vil gå. Jervs problemer med Start er ikke mitt problem. Hvorfor skal jeg bli i Jerv når konsentrasjonen min ikke er hundre prosent? Hodet mitt er ikke innstilt på å spille i Jerv i fire måneder til.

Les også

Benedicte Hauge fikk treneren til å måpe: - Leverte en helt fantastisk treningsøkt

Les også

Rekordkjøpet kalles «forræder» av klubbpresident

Tredje signeringen

Klubbene har ikke offentliggjort hva overgangssummen for Antwi er. Jerv-trener Arne Sandstø sa tidligere i uken at 100.000-200.000 ikke ville gi Jerv noe.

— V har tre poeng ned til tiendeplassen, og tjener ingenting på å selge Antwi for den summen i forhold til det vi taper på plasseringssum fra medieavtalen, sa Arne Sandstø til Fædrelandsvennen tirsdag.

Start har fåttpenger øremerket til spillerkjøp av Club 21. Dennis Antwi er Starts tredje signering denne sommeren, sammen med Jibril Bojang og Dulee Johnson. Ut har Kristoffer Ajer og Mathias Rasmussen gått.

PS! Start har nigerianeren Abubacar Lawal på trening om dagen. Han er en ung spiss.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. IK Start

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Starts nysignering misfornøyd med Jerv: - Hodet mitt er ikke innstilt på fire måneder til i Jerv

 2. FOTBALL

  Jerv-spiss: - Vil til Start nå

 3. FOTBALL

  Start i dialog med Jerv om Antwi

 4. FOTBALL

  Antwi blir Start-spiller etter sesongen

 5. FOTBALL

  Sandstø om Antwi: - Henvendelsene som har vært er av null verdi for Jerv

 6. FOTBALL

  Start har tatt kontakt med Antwi - Jerv vil ha "klekkelig" betalt