Torbjørnsen om sin nye jobb: - Det blir som glansdagene i RBK

Speideren innrømmer at nordmenn ikke står øverst på handlelisten.

NY JOBB I DANMARK: Stig Torbjørnsen var lenge tilknyttet Rosenborg (arkivfoto).

Stig Torbjørnsen (50) får en sentral rolle når Viborg ønsker å klatre på tabellen. — Jeg skal prøve å gjøre laget litt bedre ved å hente en spiller eller tre, sier fotballspeideren.

Han startet denne uken i jobben som sjefspeider for den danske eliteserieklubben. Noen norsk invasjon i Viborg blir det ikke, skal vi tro den tidligere Rosenborg-speideren.

— Nordmenn står ikke øverst på lista. Det må jeg innrømme. Viborg har ikke veldig mye penger å kjøpe for, og kan ikke gå helt galimatias på overgangsmarkedet, men betaler gode lønninger i norsk målestokk. Alle afrikanere i Norge siste åtte år, kunne rent lønnsmessig teoretisk ha havnet i Viborg i stedet. Klubben har ikke hatt oversikt eller inngang i det markedet, sier Torbjørnsen til NTB.

Konkurransefordel

I ti år var han arkitekten bak mange Rosenborg-overganger. I fjor høst begynte Torbjørnsen som speider for Serie A-klubben Udinese, Premier League-laget Watford og La Liga-laget Granada. Det oppdraget skal kombineres med å styrke Viborg.

— Det er bare Brøndby, FCK og Midtjylland som er store klubber og som skiller seg ut i Danmark. Det er ekstremt liten forskjell fra fjerde- til tiendeplass. Neste år utvides superligagen fra 12 til 14 lag. Nå ønsker Viborg å bli litt mer offensive og ta et skritt videre og etablere seg fra midt på tabellen og oppover. De har vært litt opp og ned de siste årene, sier Torbjørnsen.

— Men gjør du ting riktig og styrker «holdet», altså laget, er det gode muligheter. Den danske ligaen er den beste og mest interessante ligaen i Skandinavia. Lønningene er litt høyere enn i Sverige og Norge, legg til kunstnerskatt og sterk krone. Da er det lettere å få inn spillere fra Afrika, blant annet, sier Torbjørnsen.

Viborg spilte 1-1 i seriekampen mot Midtjylland fredag. Tidligere i vinter vant Midtjylland mot Manchester United i europaligaen, selv om de ble slått ut sammenlagt.

Les også

Slik har RBKs talentspeider jobbet de tre siste månedene

Som i RBK-tiden

Etter at sportssjef Ole Nilsen gikk til Randers, har Viborg ønsket å endre litt på sin sportslige ledelse. Direktør Morten Jensen og hovedtrener Johnny Mølby, fetteren til Jan Mølby, ønsket ikke å hente en ren sportssjef.

— De ville heller styrke scoutingbiten og ansatte en sjefspeider framfor sportsdirektør. Og det valget falt på meg. Jeg er supermotivert, sier Torbjørnsen.

I mange år var han tett på beslutningene i Rosenborg, hvor han samarbeidet tett med blant annet Rune Bratseth og Per-Mathias Høgmo.

— Her føler jeg at jeg virkelig kan bidra inn mot laget. Det blir som i glansdagene i Rosenborg. Vi er tre mann, og jeg kommer veldig nær laget. Det var en supergreie i Rosenborg den gangen. Men jeg skal ikke komme inn og belære dem og tro at jeg kan hele verden, men jeg håper å bidra litt på spillerlogistikken.

- Kan du bli boende i Oslo?

— Det er lettere å kjøre til Viborg enn Trondheim. Ikke glem at jeg har vært mye i Danmark de siste årene. Jeg har jo nærmest kjørt shuttle opp og ned, ler fotballspeideren.

(©NTB)