Fotball

Jonevret ferdig: - Jeg er ikke den som gir meg, men dette er rett

Partene kunne ikke fortsette samarbeidet.

SLUTT: Kjell Jonevret er ferdig som Viking-trener. Her fra Viking stadion mandag formiddag, da spillere de ansatte ble informert om beslutningen.
  • Egil Ø. Nærland

STAVANGER: Viking-trener Kjell Jonevret er ferdig i klubben. Etter det Aftenbladet kjenner til, ble partene i forrige uke enige om at han fratrer med umiddelbar virkning.

Det skal ha skjedd etter at Jonevret og ledelsen i klubben møttes for å evaluere 2016-sesongen og diskutere framtiden.

— Jeg er ikke den som gir opp, men hele året har det kjentes som at lagspillet internt i klubben ikke har fungert helt, sier Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Det er ingen bitter svenske som setter seg ned i kantina på Viking stadion etter at han har informert spillergruppen. Tvert imot. Han er lettet.

— Det var ikke i mine tanker at jeg skulle gi meg da vi startet evalueringen forrige uke, men vi kom fort frem til at det er rett.

— Enkelte ganger har det vært tungt å gå på jobb, men det har hele tiden vært et utrolig trykk i garderoben, det har fått humøret tilbake, og det har gitt meg tro på fremtiden, forteller Kjell Jonevret.

Spillerne informert mandag:

Les også

Viking-lederen: - Det ble helt stille i garderoben

Jonevret hadde to år igjen av kontrakten. I den opprinnelige avtalen mellom partene skal det være kontraktsfestet hvilken kompensasjon Jonevret får dersom avtalen opphører før 2018. Se videointervju med Jonevret:

svp://101535?view=sa

Etter det Aftenbladet kjenner til, skal det beløpet være rundt 1 million kroner.

Klar tale:

Les også

Aftenbladets sportsleder: «La denne mannen overta etter Jonevret»

Kjell Jonevret har trent Viking de siste 4,5 siste årene. Han ble hentet inn sommeren 2012 da Åge Hareide fikk sparken som Viking-trener.

Les også

Jonevret ferdig: Slik reagerer fansen

Sendte ut pressemelding

Klokken 09.20 mandag kom den offentlige pressemeldingen fra klubben.

Her kan du lese den i sin helhet:

Viking Fotball og Kjell Jonevret er blitt enige om å skille lag og avslutte ansettelsesforholdet i klubben.

Avgjørelsen er tatt av styret i Viking Fotball i samråd med Jonevret selv. Bakgrunnen er en totalvurdering der både sportslige resultater, økonmiske forutsetninger, den videre utviklingen og sportslige retningen har vært medvirkende for begge parter.

— Kjell Jonevret har uten tvil betydd mye for de mørkeblå gjennom til sammen åtte år i klubben og vi takker ham for innsatsen. Vi er fornøyde med jobben han har gjort gjennom de fire siste årene, men vi har kommet til et veiskille nå der det ble naturlig å skille lag, sier daglig leder Eirik W. Henningsen.

Kjell Jonevret kom til Viking første gang i 1988 som spiller. De tre sesongene i Stavanger ble kronet med cupgull i 1989. Han ble i 2012 hentet inn som hovedtrener.

- Jeg er glad i byen, klubben og supporterne, og hjertet mitt har blitt mørkeblått. Jeg har hatt noen spennende år i Viking, og ønsker klubben lykke til videre, sier Kjell Jonevret.

Styret i Viking ønsker en ny sportslig retning for fremtiden som innebefatter ytterligere satsing på å utvikle spillere fra egen region.

- Vårt mål er at 50% av spillerne på A-laget skal komme fra egne rekker innen 2019. Denne beslutningen er tatt både grunnet den økonomiske situasjonen klubben befinner seg i, men også fordi vi helt grunnleggende tror at utvikling av egne spillere øker engasjementet rundt Viking som den store og samlende klubben i distriktet sier styreleder Kristin Kragseth.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Kjell Jonevret
  3. Viking FK