- Ingen glede eller motivasjon i Aalesund

<p>Klubbveteran Amund Skiri legger ikke skjul på at stemningen i AaFK ikke er som den burde være om dagen.</p>

ÅLESUND 20110616.Aalesunds Amund Skiri synger hymnen før eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Rosenborg på Color Line Stadion i Ålesund torsdag kveld. RBK vant kampen 3-1.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

Det var etter 0-3-tapet for Odd Grenland i Skien at Skiri så vidt lettet på sløret overfor VG Nett.

Skiri uttalte blant annet at «Det er et eller annet i gruppa og laget nå. Vi er ikke topp motiverte, og vi er ikke på vårt beste».

Overfor Sunnmørsposten utdyper han uttalelsen.

– Det går på hva jeg registrerer på trening og hva vi gjør i hjemme— og bortekampene. Det er ingen «go», motivasjon eller voldsom glede over å være på trening for å utvikle seg og bli bedre. Gleden og motivasjonen er ikke til stede i gruppa per dags dato, slik jeg ser det, sier Skiri.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

– Treneren stor betydning

Han mener det er opp til hver enkeltspiller, hele gruppa og trenerapparatet å gjøre noe med.

– Det er nok mange årsaker som spiller inn. At vi er veldig få spillere tilgjengelig, tærer nok på motivasjonen. Samtidig har du også innstillingen til hver enkelt spiller og selvfølgelig motivasjonen fra trenerne. Det er en sammensatt sak, men det er ikke til å legge skjul på at ikke alt er som det burde være om dagen, sier Skiri.

I lag med Daniel Arnefjord er han tillitsvalgt av spillerne.

– Hvilken rolle mener du Kjetil Rekdal har i dette her?

– Som øverste leder for laget er det klart at han har en veldig viktig rolle. Han skal motivere og få det beste ut av oss. Når det er sagt har han hatt vanskelige arbeidsforhold den siste tida, med lite folk på trening. Men det er klart at det likevel ikke er noe god stemning eller «go» i laget for tiden. Jeg håper det kan snu, sier Skiri.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Taus om neste år

– Hvordan er Rekdals standing i spillergruppa?

– Det er nok forskjellige fra person til person. Han er en krevende trener som er veldig ærlig og direkte. Det kan føre til litt slitasje, gnisninger eller mangel på motivasjon. Eller det kan slå ut motsatt, sier Skiri.

– Er han godt likt generelt sett?

– Jeg kan ikke svare for hele spillergruppa, men det vil alltid være sterke meninger om Kjetil i og med at han har den stilen han har. Når et lag taper, leter du alltid etter årsaken til at du taper. Enkelte går i seg selv, mens andre vender seg til andre. Det er naturlig at enkelte blir misfornøyd med treneren. Mer kan jeg ikke si, sier Skiri.

– Kan Rekdal snu trenden?

– Nå er jeg inne i min siste uke som AaFK-spiller. Derfor blir det ikke min jobb å avgjøre det, svarer Skiri.

PS: Amund Skiri kan glede seg over at han i går ble nominert som kandidat til MOT-prisen i 2012. Skiri er nominert i lag med ni andre fotballspillere, og vinneren offentliggjøres 25. november.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk