Stabæk sjokkerte Odd

<p>Veigar Pall Gunnarsson scoret ikke, men var svært sentral i Stabæks overraskende seier i Skien.</p>

Skien 20120916.Odd Grenlands Morten Fevang og Stabæks Veigar Páll Gunnarsson under eliteseriekampen i fotball på Skagerak Arena mellom Odd Grenland og Stabæk søndag kveld.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
  • Tom Eik Baugerud

ODD GRENLAND — STABÆK 1-2:

Den lille teknikeren satte Odd-forsvaret på prøve gang etter gang og klarte å holde på ballen i viktige faser av spillet.

Da Gunnarsson måtte ut med skade midtveis i andre omgang, endret kampbildet seg med en gang og Odd kunne sende stadig flere folk i angrep uten å frykte for konsekvensene.

Det var bortelaget som åpnet kampen best og allerede i kampens andre minutt fikk de kampens første målsjanse, etter at Morten Fevang hadde stoppet Bjarte Haugsdal med en kroppstackling like utenfor sekstenmeteren.

Veigar Pall Gunnarsson gjorde seg klar, men hoppet over ballen.

Isteden var det Bjarni Olafur Eiriksson som klinte til med venstrefoten og limet ballen helt nede i lengste hjørne. Et glimrende frispark hadde gitt Stabæk en noe overraskende ledelse i Skien.

Etter 16 minutters spill fikk Stabæk sjansen til å doble ledelsen etter fint forarbeid av Gunnarsson, men Christer Kleivens bredside sneiet borti en Odd-forsvarer og snek seg like utenfor stolpen.

Odd slet veldig med å spille seg til målsjanser den første halvtimen og flere av ungguttene virket usikre etter det tidlige baklengsmålet.

Etter 35 minutter var hjemmelaget likevel i nærheten av noe stort, men Ville Jalasto ryddet opp i siste liten etter et farlig innlegg fra høyre.

Tre minutter senere var det tendenser til panikk i Odd-forsvaret etter et hjørnespark fra høyre, men Jone Samuelsen fikk til slutt måket ballen i sikkerhet.

Doblet ledelsen

I det 40. minutt kom kampens andre scoring:

Et langt utspill fra Stabæks keeper Mande Sayouba gikk direkte inn i bakrommet og inn i løpsbanen til høyrekant Fredrik Brustad.

Odds keeper André Hansen var litt på halvdistanse og alene med sistnevnte satte Brustad ballen kontant i mål fra 15 meter.

God avslutning, men svakt forsvarsspill av hjemmelaget.

Til pause var stillingen 0-2. Odd forsøkte seg i starten av andre omgang, men spillet var ikke spesielt mye bedre enn i første og etter 55 minutter var det faktisk bortelaget Stabæk som spilte seg frem til en brukbar avslutningsmulighet.

Bjarte Haugsdals langskudd var likevel ikke godt nok til å stresse Andre Hansen altfor mye.

Etter en times spill tok Frode Johnsen ballen glimrende ned på brystet etter et innlegg fra venstre, men akkurat idet han skulle avslutte kom keeper Mande Sayouba stupende ut og rappet ballen fra veteranspissen.

Bare nesten

To minutter senere fikk Odd en kjempesjanse etter en corner. Frode Johnsen vant duellen på bakre stolpe og headet ballen på tvers inne i feltet.

Inne i femmeteren sto innbytter Adem Güven klar og under sterkt press klarte han å pirke ballen forbi keeper, men på målstreken sto en Stabæk-forsvarer og hamret ballen unna.

Etter 69 minutter driblet Herolind Shala seg til dødlinja og slo hardt inn foran mål, men debutanten Dag Alexander Olsen kom akkurat for seint til å sette inn reduseringen.

To minutter senere ble Adem Güven stusset glimrende igjennom, men alene med keeper klarte han bare å sette ballen løst utenfor stolpen.

Kvarteret før slutt tok midtstopper Steffen Hagen sjansen med venstrebeinet fra distanse, men selv om skuddet sneiet oversiden av tverrliggeren og gikk over, så det ut som om keeper hadde brukbar kontroll.

Odd reduserte

Odd fortsatte å presse Stabæk og etter 80 minutter kom uttelingen:

Etter et innlegg fra høyre vant Frode Johnsen duellen på bakre stolpe og headet ballen glimrende til Herolind Shala som sto ved straffemerket.

Shale brukte ett touch på å legge ballen til rette, før han avsluttet med venstre.

Avslutningen var ikke spesielt god, men fant allikevel veien til nettet og plutselig var det spenning igjen i Skien.

Odd var farlig frempå et par ganger i sluttminuttene, men kom aldri nærmere scoring enn da Steffen Hagen satte ballen via keeper og like over tverrliggeren to minutter før full tid.

Stabæks seier var overraskende, men ikke ufortjent.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk