Fotball

Ciljans dystre Lerkendal-avskjed

<p><a target="_blank" href="/live"> <strong>RBK — Viktoria Plzen 0-1:</strong></a> Etter tap mot Plzen ser veien til Mesterligaen tung ut for Rosenborg.</p>

Trondheim 20110727.RBK-Viktoria Plzen. Rosenborg tar imot Viktoria Plzen i tredje kvalifiseringskampen til Champions League. Rosenborgs Per Ciljan Skjelbred forlate Lerkendalmata for siste gangen.Rosenborg tapte 0-0 mot PLzen onsdag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim.Foto: Ned Alley / Scanpix
  • Stine Løvmo Lie

Plzens trener Pavel Vrba lovet under gårsdagens pressekonferanse at de skulle angripe på Lerkendal. Det løftet holdt han.

8028 tilskuere hadde tatt veien til Lerkendal for å se Per Ciljan Skjelbreds siste hjemmekamp, og for å se Rosenborg prøve å skaffe seg et godt utgangspunkt til borteoppgjøret i Tsjekkia. De ble snytt for sistnevnte.

(Artikkelen fortsetter)

svp://98595?view=ap

— Revansjesugen VIDEO: Reaksjoner Markus Henriksen

  • Quiz: Fotballekspert? Ta dagens 12'er

Rosenborg tok avspark i mesterligakvalifiseringskampen, og hjemmelaget åpnet med å gå rett i angrep.

Prica blåste et frispark langt over allerede etter første spilleminutt, og to minutter senere prøvde Henriksen seg på en avslutning fra langt hold. Begge deler endte med utspill fra mål, og så tok Tsjekkerne over.

Etter nesten fem spilte minutter måtte Örlund slå et tilsynelatende ufarlig innlegg over mål, og bortelaget var farlig frampå etter den påfølgende corneren, men Rosenborg hadde marginene på sin side.

Fortjent ledelse

Etter ni minutter vant Prica en lang ball og la ut 45 grader, men ingen var med i boksen, noe som var symptomatisk for Rosenborg. De var hverken gode på å fylle opp med folk, eller til å finne de som faktisk var tilgjengelige på motstanderens banehalvdel.

(Artikkelen fortsetter)

svp://98596?view=ap

— Vi får ha tro på dette VIDEO: Reaksjoner Jan Jönsson

Plzenz sisteskanse Roman Pavlik måtte ha legehjelp etter 12 minutter, og det endte med at keeperen måtte bytte. Etter et drøyt kvarter entret Michal Danek banen, uten at det endret kampen nevneverdig.

22 minutter ut i førsteomgang måtte Örlund i full strekk da Petrzela fikk skyte alene, men skuddet gikk like utenfor. Rosenborg fulgte opp med et fint angrep, men ubesluttsomhet gjorde at det ebbet ut i ingenting. Deretter skjedde det lite før gjestene tok ledelsen etter 32 minutter ved Plzens Pilar. Han fikk stå helt alene på fem meter og plassserte skuddet til høyre for en sjanseløs Örlund. Det blir feil å si noe annet enn at ledelsen var fortjent.

(Artikkelen fortsetter)

svp://98597?view=ap

— Ekstra tenning foran returoppgjøret VIDEO: Reaksjoner Jim Larsen

Sjanse til Svensson

Etter 35 minutter fikk Prica gå opp alene etter et innlegg fra Dorsin, men svensken kom ikke godt nok over ballen, og det ble bare utspill fra mål. Minuttet etter bli Svensson felt. Bakos ble belønnet med gult kort, og i den påfølgende situasjonen fikk også Larsen og Bakos det gule.

Det ble imidlertid ingenting ut av frisparket.

Hjemmelagets største sjanse kom etter 41 minutter. Skjelbred utfordret fint på midtbanen, la ut til Dorsin, som fant Svensson i feltet. Unggutten klarte ikke å sette headinga, og tre minutter senere måtte Örlund igjen bruke alle sine centimetere for å forhindre at Petrzela doblet ledelsen.

Dommertrioen fra Slovenia var veldig synlig, og hele omgangen bar preg av mange involveringer og oppstykket spill.

Stor mulighet til Skjelbred

Andre omgang startet betydelig friskere, og Rosenborg ville mer, men hverken innleggene eller løpene bar preg av kvalitet, og presset ga seg fort. Dommerne fortsatte å være synlige, og etter ni minutter fikk Moldskred gult kort for å ha revet ned gjestenes Jiracek. Det så billig ut.

11 minutter ut i andre omgang fikk Skjelbred avslutte helt alene, etter fin pasning fra Svensson, men skuddet gikk rett over. Dette var kampens største sjanse til hjemmelaget, og Skjelbred, som spilte sin siste kamp på Lerkendal, skulle nok gjerne ha satt den.

Omgangen fortsatte med en lang periode uten noen store sjanser til noen av lagene. Jiracek fikk gult kort etter felling av Skjelbred 20 minutter ut i omgangen, før gjestene igjen tok føringen i kampen. Etter 25 minutter var Plzen nok en gang farlige, og hjemmelaget var heldige som bare lå under med ett mål.

Så viste Rosenborg seg fra en annen side og vant en etterlengtet corner. Dommeren blåste av for hands i feltet, før Dorsin fikk gult kort rett etterpå. Etter 28 minutter valgte JÖnsson å sette på Trond Olsen for Jonas Svensson, som hadde vært usynlig stort sett hele kampen.

Likevel var det gjestene som fortsatte å vise seg fram, da det sto et kvarter igjen var det ikke mye som tydet på at Rosenborg skulle få dra til Tsjekkia med et godt utgangspunkt.

Plzens andre bytte kom etter 32 minutter, da Duris kom innpå for Petrzela. Sistnevnte gjorde en god figur og skapte hodebry for rosenborgforsvaret ved mer enn en anledning.

God avslutning

Etter en stygg duell mellom Plzen-keeper Pavlik og rosenborgstopper Larsen ble dansken liggende nede. Dommer blåste frispark til Danek, til tross for at Larsen fikk keeperens knotter i brystkassa, og hjemmepublikumet var mildt sagt misfornøyd med dommertrioen.

I omgangens 37. minutt ble Bakenga byttet inn og Moldskred måtte gå av, men hjemmelaget klarte likevel ikke å skape mer enn et lite press på slutten.

Plzen kunne ha gjort veien til Mesterligaen helt håpløs, da Jiracek var nær ved å doble ledelsen da det var fem minutter igjen, men avslutningen gikk rett utenfor. Så var det Lustigs tur. Svensken fikk ballen i bena etter en duell i feltet, men han maktet ikke å presse kula under tverrliggeren. Omgangens desidert største rosenborgsjanse!

De siste minuttene bar preg av et Plzen som var fornøyd med resultatet, og et Rosenborg som ville mer enn de fikk til. Nå ser veien til Mesterligaen lang ut for Jan Jönssons menn. Returoppgjøret spilles i Plzen neste onsdag.

Les også

  1. Hjernerystelse kan stoppe Ciljan

  2. Jönsson: &ndash; Vi er positive

  3. - Kan ha blitt snytt

  4. Lustig: - Vi skaper nok

  5. Svimmel avskjed for Ciljan

  6. Wangberg: - Den kunne like gjerne gått inn

svp://98594?view=ap

Les mer om

  1. Champions League