Blatter droppet planlagt FIFA-pressekonferanse

– Ikke normal oppførsel fra FIFA-presidenten.

ta5ec080.jpg

FIFA-presidenten skulle klokken ni i dag holde tale ved den medisinske FIFA-konferansen i Zürich. Men Joseph Blatter møtte aldri opp.

Til Sky News sier FIFA at den omstridte presidenten ikke kommer.

– Han kommer ikke på den medisinske konferansen, som planlagt. Og han unngikk offentligheten i går. Det er ikke normal oppførsel fra Sepp Blatter, skriver BBCs Richard Conway på Twitter. Han følger FIFA tett for den britiske TV-kanalen.

Det har stormet rundt den internasjonale fotballorganisasjonen det siste døgnet, etter at sveitsisk politi på morgenkvisten i går stormet luksushotellet der FIFA-toppene holder til i Zürich.

Totalt er 14 personer nå siktet i saken etter at statsadvokaten i Eastern New York ba sveitsiske justismyndigheter om pågripelsene i forbindelse med en etterforskning hvor amerikanske FBI har vært sentral.

De er anklaget for pengeutpressing, telefonavlytting, hvitvasking av penger og andre lovbrudd. Totalt skal de 14 siktede ha mottatt 150 millioner amerikanske dollar (1,1 milliarder norske kroner etter dagens kurs, journ.anm) i bestikkelser og i forbindelse med pengeutpressing, heter det i en pressemelding fra Det amerikanske justisdepartementet.

De siktede i FIFA-skandalen:

Jeffrey Webb (50) fra Cayman Islands er visepresident i FIFA og president i Fotballforbundet for Nord-, Mellom-Amerika og Karibia (CONCACAF).

Jack Warner (72) fra Trinidad og Tobago er tidligere visepresident i FIFA og tidligere president i CONCACAF.

Costas Takkas (58) er tidligere generalsekretær i Cayman Islands fotballforbund og nå attaché for presidenten i CONCACAF.

Eugenio Figueredo (83) er president i Det søramerikanske fotballforbundet (CONMEBOL).

Nicolás Lopez var president i CONMEBOL fra 1986 til 2013. Eduardo Li (56) er president i Costa Ricas fotballforbund og kandidat til å bli valgt inn i FIFAs eksekutivkomité.

Julio Rocha (64) er president i Nicaraguas fotballforbund og FIFAs utviklingssjef.

Rafael Esquivel (69) er president i det venezuelanske fotballforbundet.

José Maria Marin (83) var president i det brasilianske fotballforbundet fra 2012 og frem til mars i år.

Alejandro Burzaco , Aaron Davidson , José Margulies , Hugo Jinkis og Mariano Jinkis er alle ansatt i firmaer som kjøper eller selger medie— og sponsorrettigheter.