Fotball

Guardiola ber sine spillere om å ikke bruke energi på Liverpool

Manageren ber City-spillerne la være å sjekke tittelrivalens kampprogram.

Manchester City-manager Pep Guardiola vil ikke at spillerne skal bry seg om Liverpools kampprogram.
  • bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no

Pep Guardiola mener Manchester City har størst sjanse til å ta igjen Liverpool om de ikke tenker på hva gullrivalen gjør og har av kamper framover.

City er fire poeng bak serieleder Liverpool etter mandagens 3-0-seier over Wolverhampton. Alt tyder på at kampen om Premier League-tittelen nå kun står mellom de to.

Guardiola vil ikke at de lyseblå skal bruke energi på Liverpool. Han ber City-spillerne konsentrere seg om sitt eget spill.

– Vi kan ikke gjøre noe med Liverpools kamper. Det eneste vi kan gjøre for å legge press på dem, er å være klare når de kanskje feiler en dag.

  • LEST DENNE? Skadetrøbbel for Tottenham: Stjernespissen kan være ute i lang tid

– Jeg sier til spillerne at de ikke skal se på Liverpools kampprogram. Det kan de bare glemme. Tenker du på det, taper du som regel dine egne kamper, sier Guardiola, ifølge BBC.

For første gang står to lag med over 51 poeng etter 22 kamper i Premier League. Liverpool har 57 poeng mot Manchester Citys 53.

– I fjor hadde vi utrolige tall, men det er ikke lett å opprettholde en slik stabilitet. Liverpool har vært bedre enn oss denne sesongen. Det er ganske klart at hvis vi ikke vinner, vil de bli mestere. Derfor må vi legge press på dem og vinne våre kamper, sier Guardiola.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool54101211113
2Manchester City53111111010
3Manchester United4310113810
4Chelsea431091810
5Everton5311107310
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Manchester City
  2. Josep Guardiola
  3. Liverpool FC
  4. Premier League