Fotball

Viking viste klasseforskjell

En tidlig kalddusj, men så våknet Viking og tok en forventet og komfortabel seier over Bryne. Aniekopeno Udo scoret i tredje kamp på rad.

KLASSEFORSKJELL:  Etter hvert var det klasseforskjell på Viking, her representert ved Abdisalam Ibrahim og Bryne, ved Krister Wemberg.
 • Kurt Arne Nilssen

VIKING-BRYNE 4-1

RANDABERG (Aftenbladet): To mål av Samuel Adegbenro og ett av nykommerne Aniekpeno Udo og Patrick Pedersen holdt i massevis til seier i treningskampen i Randaberg Arena onsdag kveld. Selv om Brynes åpnet best, ble det etter hvert klasseforskjell på lagene og i andre omgang herjet Viking med sine gjester fra Jæren.

 • Jonevret bytter fire mann

Fra start satset Bryne på et kompakt forsvarsspill og lange og kjappe pasninger framover for å skaffe seg overganger, mens Viking spilte mer omstendelig og prøvde å tre seg gjennom ledd. Etter hvert varierte Viking mer, og da både tempoet ble høyere og pasningene sikrere, kom sjansene og scoringene. Selv om begge lag byttet mye i andre omgang, var det da virkelig kvalitetsforskjell på lagene.

Bryne sjokkerte

I starten var det likevel gjestene som var farligst, og Bryne overrasket nok en gang Viking da laget tok ledelsen før sju minutter var spilt. Et langt oppspill traff Fitim Kastrati på venstrekanten, og André Danielsen var ikke nok oppi sin mann. Dermed kunne Kastrati upresset slå inn i feltet, og mellom Vikings to stoppere, Joackim Jørgensen og Karol Mets dukket Oddbjørn Skartun opp. Med en fin heading plasserte han ballen sikkert i mål.

Selv om Viking hadde ballen mest etter Brynes tidlige åpningsmål, slet elitelaget med å skape målsjanser. Bryne forsvarte seg bra og var i tillegg farlige på sine kjappe overganger. Etter 19 minutter var det bare en god takling av Abdisalam Ibraham som stoppet Fitim Kastrati fra et skuddforsøk inne i Vikings 16-meter.

Så kom Vikings utlikning på lagets første sjanse, og litt ut av ingenting. Et langt framspill fra Ibrahim ble løftet mot Patrick Pedersen. Bryne fikk klarert akkurat den duellen, men ballen gikk til Samuel Adegbenro like utenfor 16-meteren. Nigerianeren tok saken i egne hender, eller rettere sagt bein, gikk forbi flere Bryne-spillere før han pent satte ballen forbi Jonas Høidahl i Bryne-målet til 1-1. — Der var vi ikke våkne nok på andreballen. Vi skulle plukket opp den , mente trener Gaute Larsen om situasjonen som ga 1-1. ## Udo for tredje gang

Var utlikningen en liten lekkerbisken av Adegbenro, var 2-1 scoringen til Viking etter 32 minutter av det vakre, kollektive slaget. Kristoffer Haugen startet angrepet på venstresiden, spilte vegg med Patrick Pedersen, fikk ballen igjen og forserte noen meter før han uegoistisk spilte Aniekpeno fri på åpent mål. Dermed kunne Vikings nye nigerianer score i sin tredje kamp på rad.

- Det var et riktig pent mål, og jeg var fornøyd med mye av det vi gjorde før pause, med unntak for scoringen som ga Bryne 1-0, selv om selve headingen til Skartun var fin nok isolet sett, kommenterte Viking-trener Kjell Jonevret.

Han gjorde tre bytter i pausen. Anthony Soares erstattet Joackim Jørgensen i midtforsvaret, Zymer Bytyqi kom inn for Björn Daniel Sverrisson. Da rokerte Jonevret ved å flytte Bytyqi ut på høyrekanten og plassere Michael Haukås sentralt på midtbanen, mens Suleiman Abdullahi erstattet Aniekpeno Udo i angrepet.

Viking herjet

Og nettopp Suleiman Abdullahi var sentral da Viking gikk opp i 3-1 seks minutter ut i andre omgang. Han vant ballen på høyresiden på Brynes banehalvdel, forserte ned mot dødlinjen og fant Samuel Adegbenro foran mål. Med venstrefoten overlistet Adegbenro brynekeeper Jonas Høidahl fra kort hold, hans andre mål i kampen.

I det hele tatt var det klasseforskjell på lagene etter hvilen. Viking brøt stadig Brynes forsøk på å etablere spill og dermed ble det mer og mer langt fra jærbuene, som dog spilte seg til noen hjørnespark. Men det er tungt å jage, og Bryne-spillerne ble tydelig slitne etter hvert. Det førte også til at kampen åpnet seg mer enn før pause.

På Vikings fjerde mål var det innbytter Zymer Bytyqi som brukte farten på høyresiden da han fikk rom til å løpe og det gode forarbeidet endte i en perfekt pasning til Patrick Pedersen. Dansken fikk kranglet ballen i mål, hans første mål i Viking-drakten.

Mot slutten ble det virkelig varmt rundt Jonas Høidahl, og Viking kunne fort fått flere mål. Ikke mindre enn 11 hjørnespark oppnådde Viking, og hadde blant annet en avslutning i stolpen.

Vikings neste oppgave for Viking er Haugesund i Randaberg Arena søndag, mens Bryne lørdag møter Sandnes Ulf.

Les også

 1. Jonevret bytter fire mann

 2. «Flagget på brystet er ikke der for din CV, du representerer en nasjon»

 3. Joackim Jørgensen jakter ny klubb

 4. Mathisen og Mjåland ble foreldre i natt

 5. Vi bytter på Viking-laget: Hvem mener du bør spille?

Eliteserien

SVUTMP
1Viking107211971223
2Lillestrøm86201751220
3Molde8512158716
4Bodø/Glimt84311710715
5Strømsgodset94141213-113
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Bryne FK
 3. Viking FK