Fotball

Solskjær: - Hadde vunnet med 11 mann

<p>Solskjær mener det var riktig å vise ut Angan. — Men det er straffe først og rødt kort til Basel-spilleren.</p>

MOLDE 20120801.Champions League kvalifisering 2012, 3. runde. Moldes Davy Claude Angan (t.h.) rusler i garderoben etter å ha fått rødt kort under kvalifiseringskampen til Champions League i fotball mellom Molde og Basel på Aker Stadion i Molde onsdag kveld. Ole Gunnar Solskjær til venstre.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
  • Lasse Tomren

MOLDE-BASEL 0-1:

MOLDE (rbnett): Molde-manager Ole Gunnar Solskjær har fortsatt tro på avansement i Mesterligaen. Tross tapet i det første oppgjøret med FC Basel på Aker stadion onsdag kveld.

Molde-laget kjempet tappert etter at Davy Claude Angan ble utvist, men måtte til slutt se at Basel satte inn det viktige bortemålet med rundt ti minutter igjen å spille.

— Vi var gode

Det var imidlertid Molde som hadde det meste av spillet i kampen.

— Jeg synes vi var gode og jeg ser at vi kommer til å få muligheter til å score også på bortebane. Det var større risiko å jage en utligning og kunne få 0-2 i stedet, enn å satse på å score to mål i Sveits, sa en optimistisk Solskjær etter kampen.

- Er det utvisningen som avgjør kampen?

— Ja, med elleve mann hadde vi slått dem, for å si det sånn.

- Straffe

Utvisningen av Moldes toppscorer ble utslagsgivende i oppgjøret med Basel. Publikum og spillerne på banen reagerte sterk da det røde kortet kom, men Solskjær mener det var riktig avgjørelse.

— Slik jeg oppfatter situasjonen er det straffe først og rødt kort til Basel-spilleren, så er det rødt kort til Angan. Men du må klare å holde deg på bena etter et sånt lite klapps, du ligger ikke på bakken i 90 minutter.

— Gutten springer rett i ryggen på Davy, og gjør det bare for å provosere. Angan snur seg og gir et lite klapps. Det er ikke et slag, men en hånd mot ansiktet er rødt kort. Angan trenger ikke å gjøre det han gjør.

- Hvor lang karantene kan Angan risikere?

— Det får du spørre UEFA om, men det kan vel ikke være lenge for et sånt lite klapps.

Tror på avansement

Selv om Molde vil få det tøft med å snu resultatet i Sveits er Solskjær optimistisk og har tro på at laget kan klare å komme seg til neste kvalifiseringsrunde.

— Klart det. Vi har spillere som presterer opp mot det beste de kan, men det blir vanskelig med bare 10 mann, sa Solskjær.

— Om vi er like solide bakover og får tre-fire sjanser til å sette inn det første målet, kan vi klare det. Om vi scorer det første målet er det vi som styrer kampen. Dersom vi scorer ett må de score to for hvert mål vi scorer etterpå.

Les også

  1. Basel-treneren: - Veldig fornøyd

  2. Hareides Helsingborg med sterk borteseier

  3. Molde ille ute i Mesterliga-kvaliken

  4. Svekket Basel mot Molde

  5. - Molde er et sterkt lag

  6. Dette er Moldes mulighet

Les mer om

  1. Champions League