Da supporter ropte om det døde spedbarnet, gikk den illsinte stjernen opp på tribunen

Premier League-episoden førte til massive spekulasjoner.

Her blir Jake Livermore erstattet av Hal Robson-Kanu i onsdagens Premier League-kamp mellom West Bromwich og West Ham. Sekunder senere mistet Livermore besinnelsen.
  • Nicholas Bergh

Det var etter 64 minutter i West Ham-West Bromwich onsdag at Jake Livermore ble byttet ut. Så kom ropene som fikk den engelske landslagsspilleren til å se rødt.

Bilder fra kampen viser at Livermore gikk inn blant West Ham-fansen. En rasende Livermore måtte holdes tilbake, før han til slutt ble geleidet til garderoben.

Hendelsen har ført til massive spekulasjoner i britisk sportspresse. For hva var det som fikk Livermore til å reagere så sterkt?

Nå har West Bromwich publisert en oppklarende pressemelding. Der står det at midtbanespilleren «konfronterte en tilskuer som valgte å slenge en bemerkning om dødsfallet til hans nyfødte sønn».

Les også

Manchester City-stjerne forteller om nyfødt sønns tøffe kamp

Fortalte om tragisk dødsfall

Det var i 2014 at sønnen til Livermore og hans partner Danielle - som også fikk navnet Jake - døde. Paret fikk dessuten senere vite at sykehuset hadde gjort en feil - og at dødsfallet kunne vært unngått.

De neste månedene ble mørke for Livermore. I et intervju med Daily Mail året etter forklarte Livermore at dødsfallet «ødela» ham, og at han ikke klarte å håndtere det som hadde skjedd.

Livermore begynte å bruke kokain. En positiv dopingprøve i mai 2015 ble påminnelsen midtbanespilleren trengte. Han gjorde endringer i livet sitt.

Nå er Livermore fast i de engelske landslagstroppene, og en nøkkelspiller for West Bromwich.

Jake Livermore har spilt seg inn på det engelske landslaget. Her er han sammen med Tottenham-stjernen Dele Alli under en treningsøkt i oktober.

Påstander om fysisk angrep

Etter onsdagens hendelse hevdet øyenvitner at Livermore hadde gått til fysisk angrep på en West Ham-fan.

Dette benekter imidlertid West Bromwich, som skriver at «alle fotballsupportere med hodet på rett plass kan skjønne reaksjonen».

West Bromwich berømmer også Livermores personlighet i pressemeldingen, og kaller ham en «enestående ung mann».

– Det er ingen mulighet for at han ville gått inn blant fansen - fordi jeg kjenner ham, han er en flott fyr - med mindre han ble kraftig provosert, sa West Bromwich-manager Alan Pardew etter kampen, som West Ham vant 2–1.

Les også

Hylles etter storspill og praktscoring for Manchester United: – Han er «Messi Lingard»

Historien viser at fotballspillere som konfronterer fans som regel blir knallhardt straffet.

Manchester United-spissen Eric Cantona fikk for eksempel åtte måneders utestengelse etter å ha sparket en Crystal Palace-supporter i 1995.

Tidligere denne sesongen ble Patrice Evra sparket fra sin klubb Marseille og utestengt fra UEFA-turneringer frem til i sommer for å ha sparket en tilskuer før en Europa League-kamp.

Livermore-episoden virker imidlertid å være langt mindre alvorlig. Begge de involverte klubbene har sett i gang etterforskninger av episoden. Det er usikkert om det engelske fotballforbundet FA vil foreta seg noe.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Liverpool65101551016
3Brighton65011881015
4Tottenham Hotspur6420157814
5Arsenal6420116514
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk