Utskjelte Lukaku slo tilbake da United vant mot Stoke

Han er mye kritisert, men Romelu Lukaku (24) scoret og viste frem sine kjempekrefter da Manchester United vant kontrollert mot Stoke.

Romelu Lukaku scoret Manchester Uniteds 3–0-mål etter 72 minutter.
  • Erlend Nesje

MANCHESTER UNITED-STOKE 3–0

Belgieren har vært utsatt for mye kritikk, senest på senhøsten, for lange perioder med måltørke og ujevne prestasjoner.

Men Lukaku har en evne til å slå tilbake.

Mot nedrykkstruede Stoke scoret han 3–0-målet da United vant oppskriftsmessig.

– For å være ærlig: Vi spiller veldig bra for øyeblikket. Vår prestasjon var veldig positiv, sa en av kampens beste, franskmannen Paul Pogba, til Sky Sports.

Seieren var viktig for Manchester United for å holde lagene bak seg på armlengdes avstand. Liverpool, Chelsea og Tottenham jakter, i likhet med United, på de tre plassene bak Manchester City som gir Champions League-plass.

Men Pogba sier de ikke har gitt opp å ta igjen City, selv om det er 12 poeng opp.

– City er foran oss, men vi ønsker å ta dem igjen. Sånn sett var det bra at de tapte i går (mot Liverpool). Vi må uansett tenke på oss selv, sa Pogba.

Les også

Zlatan kan være ferdig i Manchester United allerede i mars

Vakker start på kampen

Antonio Valencia sendte United i ledelsen etter ni minutter. Paul Pobga satte opp høyrebacken, som skar inn foran mål og ved hjørnet av 16-meteren plasserte ballen i lengste hjørne med sin venstrefot.

En meget vakker scoring og United hadde fått en praktfull start på kampen hjemme på Old Trafford.

Stoke var slett ikke ufarlige, de hadde sine muligheter, forskjellen på lagene var at United var effektive og nådeløse foran mål.

Som etter 38 minutter, da Pogba igjen var regissøren. Han fant Anthony Martial, som fra 18–19 meter plasserte ballen direkte i mål. Vakkert satt, det også.

United hadde kontroll og gikk til pause med en meget komfortabel 2–0-ledelse.

Les også

«Toppkampen på Anfield hadde to vinnere: Liverpool og fotballen»

Lukakus 11. seriemål

United var det beste laget og hadde store sjanser i andre omgang til å øke ledelsen. Stoke klarte aldri å slå tilbake og etter 72 minutter var kampen punktert: Romelu Lukaku vendte opp med en mann i ryggen og plasserte ballen i nærmeste hjørne. En råsterk prestasjon av Lukaku, som har fåttet tåle en hel del kritikk i vinter.

Dette var belgierenes seriemål nummer 11 og var av den sterke sorten.

Manchester United hadde punktert kampen og fra nå handlet det om de kunne score etter eller to til.

Men det endte med en oppskriftsmessig og komfortabel 3–0-seier.

Tidligere i dag ble det klart at tidligere Aston Villa- og Norwich-manager Paul Lambert tar over som manager i Stoke etter at klubben sparket Mark Hughes. Han satt på tribunen på old Trafford og fikk se et Stoke-lag som er godt plantet i nedrykksstriden.