Solbakken skjeller ut egne spillere etter Europa-ydmykelsen

– Det er helt håpløst! sier FC København-sjefen.

solbakken.jpg
  • Fredrik Saltbones

FC KØBENHAVN – TORINO 1-5

Ståle Solbakkens FC København var allerede ute av Europa League, men i siste gruppespillkamp skulle det danske storlaget forsvare det siste som var igjen av ære, for å unngå å havne helt sist i gruppen.

Men i stedet skjedde det motsatte. To røde kort og fem mål i mot, var de harde faktaene etter at Torino hadde utklasset, ydmyket og latterliggjort FCK på danskenes egen hjemmebane.

– Det er tre individuelle kjempefeil som gjør at vi knekker sammen på denne måten. Det er helt håpløst, sier en forbannet Ståle Solbakken, ifølge Ekstra Bladet.

TO RØDE KORT: Her blir Mathias Zanka Jørgen utvist. Københavns andre røde kort for kvelden.

Det startet riktignok bra. Daniel Amartey sendte hjemmelaget i ledelsen allerede etter syv minutter. Men åtte minutter senere utlignet Torinos Josef Martinez, og derfra og ut skulle det bli en marerittkveld for Solbakken & Co.

Én omgang — to utvisninger

Samme Martinez lurte FCKs offsidefelle minutter senere, og Mikael Antonsson så ingen annen mulighet enn å felle Torino-spissen. Dommer var ikke i tvil og sendte midtstopperen i dusjen med direkte rødt kort.

– Helt håpløst, oppsummerer Solbakken og mener dommeren gjorde helt rett i å vise Antonsson ut.

Med 10 mot 11 var det naturligvis vanskelig, men det skulle bli verre. Like før pause ble Solbakkens andre midtstopper, Mathias Zanka Jørgensen, også utvist etter at han felte en Torino-spiller innenfor 16-meteren.

– Også helt riktig sett av dommeren. Jeg fatter ikke at Zanka satser der. La bare spilleren avslutte i stedet for å sørge for at vi blir to spillere mindre, raser Solbakken.

Torino scoret på det påfølgende straffesparket, og etter pause fortsatte FCK-marerittet med to spillere mindre på banen.

Solbakken med knallhard kritikk

Det italienske laget satte inn både 3-1, 4-1 og 5-1 i løpet av åtte minutter, og fadesen var et faktum.

Den tredje kjempefeilen Solbakken nevner, er Thomas Delaneys forsøk på å sette Torino i offside før 3-1-målet.

– Vi avtalte i pausen at vi skulle forsøke å roe det ned, og så skjer det der? Det handler om konsentrasjon. De tre nevnte spillerne er altfor gode til å gjøre slike feil. Jeg hadde aldri kommet ut med denne kritikken hvis det var 19-20-åringer, men her snakker vi om spiller med 50 landskamper eller 200 kamper i Superligaen, sier FCK-treneren.

Kveldens resultater gjør at FC København legger seg helt på bunn i Europa Leagues gruppe B. Torino vinner - ett poeng foran Club Brugge.

PS! I dansk eliteserie har Ståle Solbakken riktignok fått fart på sakene. Etter en forferdelig start på sesongen, ligger FCK nå på andreplass - åtte poeng bak serieleder FC Midtjylland.