Hat trick-Suárez avgjorde gullthrilleren i Spania

Se høydepunktene: Barcelona seriemester ett poeng foran Real Madrid.

Deportivo — Real Madrid 0-2, Granada - Barcelona 0-3:

Mens kampen om seriegullet stort sett er avgjort foran siste runde i de store ligaene rundt om i Europa, var det en thriller uten like da spanjolene spilte sin siste runde i dag.

For sju kamper siden lå Barcelona tolv poeng foran rivalen Real Madrid. Men da Barcelona spilte fire kamper på rad i vår uten seier, knappet "Los Blancos" innpå. Foran siste runde i dag skilte bare ett poeng i kampen om gullet, katalanerne ett lite poeng foran hovedstadslaget.

Håpet levde en liten stund. Men så scoret Barcelona både en og to og tre ganger, og seriegullet havnet i år som i fjor hos Barcelona. Med ett poengs margin.

— Å vinne ligaen er alt vi kan drømme om. Vi har lidd og kjempet til siste slutt, men når man kommer hit er det helt fantastisk, sier Andres Iniesta i intervjuet vist på Viasat.

NYTT LIGAGULL: Andres Iniesta plusset på i trofeskapet.

— Vi fortjener å få feire med fansen nå, og de fortjener å få feire med oss. De har betydd mye på slutten.

Les også:

Les også

Kun én av disse kan vinne - i dag avgjøres gullkampen i spansk fotball

I STORSLAG: Luis Suarez ble dagens mann da Barcelona sikret seriegullet i aller siste serierunde med seier over Granada.

Skremmeskuddet fra Real MadridDet var fra første sekund klart at mye sto på spill: Harde taklinger og heftige dueller. Men Barcelona hadde et overtak på Granada.

Men så kom skremmeskuddet fra Real Madrid, da Cristiano Ronaldo sendte de hvite i ledelsen — og hadde dermed et lite grep om gullet. Men så ble det snudd på hodet.

Bare 15 minutter senere satt den også for Barcelona, som dermed hadde en hånd på trofeet.

Neymar og Jordi Alba vartet opp med lekkert veggspill, noe som gjorde at Granada-spillerne fort ble hengende på etterskudd. Da Alba kunne spille ballen inn foran mål, var det en enkel oppgave for Luis Suárez å sende katalanerne i ledelsen.

Les også:

Les også

Lionel Messi sliter med å vinne én ting: En plass i argentinernes hjerter

Minutter senere var det så godt som avgjort.

Gullgutta: Lionel Messi, Jordi Alba og Luis Suarez sikret seriegull med Barcelona.

Suárez med hat trick

Denne gangen var det Dani Alves som fikk foten på et langt innlegg, som han igjen fikk sendt inn foran mål, der Luis Suárez kunne sette sin andre for dagen.

Men deretter skjedde det lite i kampene. Granada hadde en kjempesjanse som Barca-keeper Ter Stegen fikk avverget.

Fem minutter før slutt satte Suárez virkelig spikeren i kista hva Real Madrid-gull gjaldt. Lionel Messi sendte en lur pasning fram til Neymar, som la ballen til Suárez som gjorde ettermiddagen komplett med et hat trick.

Da var feiringen i full gang på sidelinjen.

Uruguayaneren kom dermed opp i 40 scoringer denne sesongen, fem mål foran Ronaldo, og ble sesongens toppscorer i La Liga.

Trøstescoringer

Til tross for å ha haltet et stykke bak erkerivalen en stund, øynet altså Real Madrid et lite håp om å ta seriegullet. Men det ble tidlig klart at den drømmen var knust.

Lite hjalp det dermed at Cristiano Ronaldo fortsatte storspillet og doblet stjernegalleriets ledelse etter en snau halvtime.

HERJET: Cristiano Ronaldo herjet for Real Madrid mot Deportivo. Men seriegullet glapp.

Men det ble med det for hovedstadslaget, som måtte se ligagullet glippe.