Dette er Solskjær-tallene som bør bekymre Manchester United-fansen

Borteformen til Manchester United har ikke vært svakere siden 1981.

Ole Gunnar Solskjær er inne i en vanskelig periode som Manchester United-manager. Onsdag venter Manchester City.

Onsdag kveld møter Ole Gunnar Solskjærs Manchester United byrival Manchester City på Old Trafford.

United trenger alle poeng dem kan få for å henge med i kampen om en topp fire-plassering. Manchester City på sin side bør også vinne, skal klubben kunne ta sin fjerde ligatittel på syv år.

Men etter Uniteds pinlige 0–4-tap for Everton på Goodison Park i helgen, stilles det nå spørsmålstegn til Solskjær.

Her er tre negative rekorder som bør bekymre fansen.

Les også

Solskjærs påstand fikk Guardiola til å frese: – Sa han det?

Svakeste borteform på 38 år

Tall fra statistikktjenesten Opta viser at Manchester United knapt har vært dårligere på bortebane noen gang. Klubben har tapt sine fem siste kamper på fremmed gress i alle turneringer.

Det har ikke skjedd siden mars 1981.

– Akkurat det er litt tilfeldig. De har vært inne i en periode uten å være favoritter. Mer bekymringsfullt er hvordan de spiller og fremstår. De har virkelig ikke spilt bra, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Han mener United-fansen har grunn til å være bekymret.

– Entusiasmen i starten har forsvunnet. Mange av de spillerne som skal levere gjør ikke det, sier han.

Les også

Den enorme forskjellen: På disse områdene blir United utklasset av byrival City

Verste rekken siden 1998

En av de store forskjellene fra fjorårssesongen er formen til målvakt David de Gea. Spanjolen er blitt kåret til klubbens beste spiller fire av de fem siste årene.

– De Gea har ikke vært på det samme nivået som tidligere. Så ærlig må man være. Han har kamuflert mye for Manchester United de siste årene. Men når han er et «vanlig» menneske blir det et problem, sier Wikestad.

Kommentatoren har også tallene på sin side. United har sluppet inn i 11 strake kamper. Det er første gang siden 1998, da Solskjær spilte for klubben, ifølge The Independent.

David de Gea har ikke vært like solid som han har vært tidligere år.

Aldri sluppet inn flere mål

Ette 0–4-tapet mot Everton måtte Solskjær tåle en rekke kritiske spørsmål. Ikke siden oktober 2016 har Manchester United tapt med større margin. Da vant Chelsea med samme sifre på Stamford Bridge.

– Jeg vil si unnskyld til supporterne, de var helt fantastiske. Vi vet at vi har sviktet fansen og klubben i dag. Den prestasjonen vi leverte, er vanskelig å beskrive, for den var så ille, sa Solskjær på pressekonferansen etter kampen mot Everton.

Denne sesongen har derimot United-supporterne blitt vante med å se laget lekke bakover. Totalt er det blitt 48 baklengsmål i ligaen.

Aldri før har laget sluppet inn like mange mål i en Premier League-sesong, ifølge Opta.

– Mourinho sa også at forsvaret ikke er godt nok. Det er den lagdelen han ønsket mest å forsterke, sier Wikestad.

Tallene er likevel ikke knusende for Solskjær. 19 av målene er blitt sluppet inn på nordmannens 17 ligakamper i sjefsstolen. Under José Mourinhos ledelse slapp klubben inn 29 mål på like mange kamper.