Fotball

Benitez fortsetter som Newcastle-manager

Rafa Benitez har fått de nødvendige forsikringer og har besluttet å fortsette som manager i Newcastle etter nedrykket til mesterskapsserien.

Rafael Benitez holdt en pressekonferanse onsdag. Der fortalte han at han fortsetter som manager i Newcastle - selv om klubben rykket ned til Championship. Foto: Reuters

Han signerte en treårskontrakt i mars, men hadde en klausul i kontrakten som tillot ham å gi seg ved nedrykk. Han har ikke benyttet seg av dem.

I stedet har Benitez signert en ny treårsavtale som gir ham ansvar for alle fotballrelaterte avgjørelser i klubben.

Benitez innledet sesongen som trener for Real Madrid, med Barcelona, Atlético Madrid og Sevilla blant de aktuelle motstanderne. Neste sesong skal han pønske ut hvordan Newcastle skal beseire lag som Burton og Brentford.

Det blir første gang 56-åringen leder et lag på nivå to siden han var trener for Tenerife i 2001. — Kjærligheten jeg følte fra tilhengerne var en viktig innflytelse på min avgjørelse om å bli, sier Benitez.

— Dette er en veldig stor klubb, og jeg vil være del av den store framtiden jeg ser for Newcastle.

Newcastle må spille på nivå to for første gang siden 2000-10-sesongen. Klubbens to nærmeste naboer skal begge spille i Premier League neste sesong. Sunderland berget plassen, mens Middlesbrough rykket opp.

Det klare målet for Benitez er å føre laget opp igjen i første forsøk. (©NTB)

 1. Les også

  Ancelotti: - Guardiola vil også få sparken

 2. Les også

  Newcastle-eieren skrev brev til supporterne

 3. Les også

  Disse har fått sparken i Premier League denne sesongen

 4. Les også

  Tetteys Norwich rykker ned fra Premier League

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Rafael Benítez
 3. Newcastle United FC