Fotball

Rekdal før Molde-kampen: - Vi er ikke sjanseløse på seriegullet

Vålerenga tenker på mer enn bare tre poeng når de møter Molde borte i kveld.

HAR TROEN: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Her fra en tidligere kamp i år.
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

Fjorårsmester Molde ligger hele ni poeng bak serieleder Rosenborg før møtet med Vålerenga i kveld. Kjetil Rekdals VIF ligger seks poeng bak VIF på 3. plass, det er plassen foran Molde.

Vålerenga har ikke vunnet på Aker stadion siden 2010. Rekdal har planer om å bryte statistikken.

FØLG KAMPEN DIREKTE HER KL.18!

Molde skal angripes

— Det handler om to ting for oss: det ene er å angripe Molde så mye som mulig, og det skal vi gjøre. Det er ikke noe poeng i å ligge i forsvar i 90 minutter på «Røkkeløkka». Vi må regne med at vi også blir trykket tilbake av og til, jeg blir overrasket om vi styrer hele kampen. Og det andre: vi må bli bedre til å forsvare oss enn vi har gjort i enkelte kamper. Det er logisk, sier Rekdal til Aftenposten.

Molde har ikke klart å holde helt følge i toppen av tabellen slik mange spådde og trodde før sesongen. Men Rekdal vet godt hva Molde er i stand til.

— Vi vet hvordan Molde spiller og ønsker å fremstå, og det mener jeg vi har forberedt oss godt på. Vi har terpet på formasjon, gått gjennom detaljer i Moldes spill, og så klart jobbet med vårt eget spill. Vi må skape sjanser og score på dem, sier VIF-treneren.

Mener Molde er sårbare

Han mener også Molde, med sitt «landslagsforsvar», er sårbare defensivt.

— Ja, det er de. Men det er alle lag. Også Rosenborg, selv om de er serieleder. Det så vi etter at vi scoret på dem da vi møttes på Ullevaal for to uker siden. Men Molde er et godt lag, bevares. Vi kan ikke reise dit og tro at de er ute av form og ikke har kvalitet. Dette blir en knalltøff bortekamp mot et hjemmelag med landslagsspillere i nesten alle posisjoner.

Les også

Rekdal: - «Moa» er alltid interessant for Vålerenga

Ikke sett så mye til gullkampen

Mens Vålerenga drømmer om medalje, slik de gjorde da de uttalte at de gikk for medalje i fjor, drømmer moldenserne om å forsvare seriegullet fra i fjor. Men akkurat nå er det et stykke opp til trønderne. Lagene møtes neste helg.

— Jeg, og mange med meg, trodde nok at Molde og Rosenborg skulle stikke i fra. Men den gullkampen de to i mellom har vi ikke sett så mye til ennå. Det er heller Rosenborg som har stukket litt i fra Molde. Ni poengs forsprang er mye, men de møtes jo neste helg, det blir et spennende oppgjør.

- Er Vålerenga sjanseløse på seriegullet?

— Nei, det er vi ikke. Men sjansen vår ble redusert etter at vi tapte for Rosenborg hjemme. Da hadde vi hengt veldig godt med. Men om vi hadde klart å stå helt inn er en helt annen sak. Men da hadde vi vært helt i toppen etter 12 runder. Den sjansen klarte vi ikke å ta. Men realistisk sett, om vi klarer å være med og kjempe om medalje helt inn i år, så er det bra. Men vi har gode lag som Molde, Viking Odd og Strømsgodset i hælene våre. De vil også ha et ord med i laget. Skulle vi klare å holde Molde bak oss til sesongen er over så kan det øke sannsynligheten for medalje. Men det blir steintøft, sier Rekdal.

Stoppet opp i fjor

Det er tre kamper igjen før terminlisten snus. Rekdal sier VIF drømmer om å bikke 50 poeng når det hele avsluttes til høsten.

— Men vi vet at hvis vi klarer det, så vil man ha mer. Men klarer vi over 50 poeng, kan alt skje, sier han lurt.

Da Rekdal & co. begynte å snakke om medalje etter at Godset ble slått på Marienlyst i fjor, begynte det å lugge for Oslo-laget. Det stoppet på 42 poeng og 6. plass.

Les også

 1. «En oppvisning i akrobatikk verdig sirkus Arnardo»

 2. «Moa» om ryktene: - Jeg vet at flere spillere er på vei ut

 3. Solskjær blir ikke Basel-trener

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde8512158716
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Kjetil Rekdal
 3. Molde FK
 4. Vålerenga Fotball