Fotball

Det står respekt av oppførselen til Glimt-fansen

SUPPORTERBLOGG: Tross tap for erkerivalen får Bodø får terningkast 6 og Glimt-fansen ros av Tromsø-fansen.

  • Tor-harald Pedersen
Tor-Harald Pedersen, Tromsø-supporter.

Det er nå gått et par dager siden tapet mot «lillebror» Glimt ble et faktum. En lillebror som også vokser og blir større og sterkere. Som storebror betyr det: A) være glad i broren din, eller B) gi ham bank LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Tilbake i trygge Tromsø kan vi tross alt tilgi lillebror for det som skjedde 16. mai på Aspmyra i Bodø og støtter oss til alternativ A. Som storebror ligger det implisitt at vi tilgir den lille urokråka som alltid fikk det som han ville. Nå har dere fått det slik som dere ville, så da trenger dere kanskje ikke mase mer omkring dette.

Yppet, sparket og dyttet

Vorspielet for Isberget og andre TIL-supportere foregikk på puben Kaptein Larsen. En koselig liten pub med stor stemning og kjempegod oppvarting fra både medbrakte trubadurer og hyggelig betjening. Utenfor ble det før kampstart konserter, samt dueller mellom de tilreisende og hjemmepublikumet.

En pekefinger får derimot noen få i gruppen som var ikledd svart. Hør nå her: når dere får bortesupportere på besøk, så ypper man ikke til slagsmål med spark og dytting. Det hører kanskje hjemme i det mørke hjørnet av Englands fotballkultur, men i Norge oppfører vi oss derimot sivilisert og forventer at dere også følger disse normene selv om dere bor i Bodø.

Mindreverdighetskompleks

Det er kanskje lett å la seg påvirke av følelser dersom man har et mindreverdighetskompleks og et par halvlitere i kroppen på toppen av det hele. Men igjen så jævlig unødvendig. Nå skal det sies at de fleste oppførte seg eksemplarisk og at vi ikke dømmer alle for noe en liten gruppe prøvde å stelle i stand. Bodø får et terningkast 6 for gjestfrihet om vi ser bort ifra kamphanene som ville mer enn å lage god stemning (og den sure vinden).

Tommel opp får derimot Glimt-supporterne som var inne på puben for å lodde stemningen før kampen. Smilende og imøtekommende er slik vi faktisk ønsker at supporterkulturen skal være. Og slik var den så til de grader.

Velkommen til Tromsø

At vi kan være bitre fiender i 90 minutter pluss tillegg er nå én ting, men slik oppførsel som de utviste på Kaptein Larsen står det respekt av. Her har de få ungguttene nevnt tidligere mye å lære.

Selv om det endte med tap og jubelen var stor idet hjulet på flyet gikk klar av bakken ved Bodø lufthavn, så er vi glade i dere. Dere er velkommen til Tromsø 1. november. Og selv om TIL viste storsinnethet og ga dere en gavepakke med seier i Bodø, så må dere ikke regne med at dette vil gjenta seg.

Men lov meg en ting fram til da: la både tannbeskyttere, boksehansker og dårlige holdninger bli igjen i hjemme.

Heia TIL!

BODØ:

Fordeler:

Korte avstander

Ulemper:

Mye vind

Nordlands pils

Wannabe Hooligans

Trond Olsen

Les også

  1. Smak på ordet lillebror, Tromsø, og kjenn den forferdelige bitre smaken

  2. Jeg hater Bodø/Glimt

Les mer om

  1. Supporter
  2. Tromsø IL
  3. Bodø/Glimt