Fotball

Everton-keeper «headet» ballen i eget mål

Komisk inngripen avgjorde da Citys marerittuke tok slutt.

Sergio Agüero, som spilte en nøkkelrolle i kampens to siste mål, jubler for lagkamerat Alvaro Negredos utligning.
  • Jørgen Tjærnås
Tim Howard, som her ser langt etter ballen, var uheldig på kampens siste mål.

For Manchester City har den siste uka vært vond. Seriemesterne fra 2012 tapte 3-2 borte for Aston Villa sist helg, før det ble 3-1-tap hjemme for Bayern München i Champions League i midtuka.

– Vi trengte virkelig denne seieren. Det er viktig at vi fortsetter å vinne hjemmekampene våre. Det var godt å se at laget slo tilbake og viste karakterstyrke mot et lag som var ubeseiret i ligaen, sier en fornøyd Pellegrini, ifølge BBC.

Ti poeng holdt bare til en 8.-plass etter syv runder. Det var to mindre enn lørdagens motstander Everton, som var Premier Leagues eneste ubeseirede lag. Men det var en rekke som tok slutt på City of Manchester Stadium, hvor hjemmelaget står med full pott så langt denne sesongen.

– Vi gjorde det til en åpen kamp og scoret det første målet. Dessverre hadde vi ikke marginene på vår side. Som lag må du være overlegent god når avgjørelsene ikke går din vei, sier Everton-manager Roberto Martínez.

Manchester Citys venstreback Aleksande Kolarov kom tidlig til to gode muligheter. Først med et frispark som traff nettveggen, før han headet et hjørnespark over mål etter 12 minutter.

Svarte umiddelbart

Like etter fikk Romelu Lukaku muligheten for bortelaget. Leon Osman kom gjennom mot keeper, men ble taklet i siste liten. Ballen trillet på tvers av målet, og kun en god redning fra Joe Hart hindret Lukaku i å sette inn 0-1. Men bare minuttet senere traff belgieren. Angriperen, som hadde tre mål på sine to forrige kamper, lurte seg inn bak Citys forsvar. Midtstopper Joleon Lescott hentet inn forspranget han hadde gitt 19-årige Lukaku, men ble dratt av inne i feltet av angriperen, som fra noe skrått hold sikkert skrudde ballen i mål.

Utligningen kom imidlertid meget kjapt. David Silva fikk et oppspill, og la igjen til Yaya Toure. Midtbanespilleren slo presist gjennom til Alvaro Negredo, som akkurat fikk sendt ballen under Tim Howard og i mål. To mål på ett minutt, og 1-1 etter 16 minutter. Det ga bud om en meget underholdende formiddagskamp.

Ledelse før pause

Fem minutter senere kunne City tatt ledelsen. James Milner la inn etter et hjørnespark. Ballen traff en forvarer, og holdt på å sette Howard ut av spill. Men heldigvis for den amerikanske keeperen gikk ballen i stolpen og ut til et nytt hjørnespark.

Også Sergio Agüero var farlig frampå før halve omgangen var spilt. Argentineren lurte offsidelinja etter et lurt frisparktrekk, og kom alene mot Howard. Fra samme hold som Negredo utlignet fra endte han med å skru ballen like utenfor stolpen.

For hjemmelaget ble heller ikke oppgaven mindre da midtstopper og kaptein Vincent Kompany måtte ut med skade da halvtimen var spilt.

Minuttet før pause tok Manchester City ledelsen. David Silva trillet gjennom til Agüero, som holdt seg akkurat offside. Fra skrått hold nølte han ikke, og hamret ballen i motsatt hjørne til 2-1. ## To bytter

Etter pause holdt Lukaku på å overliste Hart igjen. Keeperen brukte lang tid med ballen i beina, men fikk skutt den vekk like før han ble taklet av kraftspissen.

Like før en time var spilt kolliderte Citys venstreback Aleksander Kolarov med innbytter Matija Nastasic, som ble dyttet av Everton-spiss Stephen Naysmith. Kolarov blødde kraftig fra et kutt over øye. Dermed måtte City gjøre sitt andre bytte i forsvarsrekka i en kamp som inneholdt hele ni gule kort.

Uheldig keeper

Etter 67 minutter satte Agüero enda en spiker i Everton-kista. Høyreback Pablo Zabaleta fosset inn i feltet, men ble holdt igjen av Seamus Coleman, noe som fikk dommer Jon Moss til å peke på straffemerket. Agüeros straffe traff stolpen, men ballen gikk i bakhodet på en meget uheldig keeper Howard, før den gikk i mål til 3-1 for hjemmelaget.

I England har man en egen komité som avgjør hvem som skal stå som målscorer ved scoringer hvor det ikke er helt klokkerklart. Det er trolig all grunn til å anta at de kommer til å se på det siste målet i løpet av de neste ukene.

Everton hadde et par spede forsøk mot slutten av kampen, men var aldri virkelig nære ved å true Citys tomålsledelse. Dermed kom første serietap som Everton-manager for Roberto Martinez, samtidig som City klatret forbi bortelaget på tabellen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester City
  3. Everton FC
  4. Premier League