Fotball

Ett år etter eliteseriedebuten spiller Christer (30) på nivå fem

Christer Johnsgård (30) har kun spilt fire minutter for TUILs A-lag i 1.-divisjon etter overgangen fra TIL i vinter.

Christer Johnsgård (i midten) under cupkampen mot Lyngen/Karnes tidligere i vår. Sammen med han Håvard Lysvoll og Tor Martin Mienna.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

12. mai 2016: Christer Johnsgård får sin eliteseriedebut da han spiller de siste 18 minuttene borte mot Sogndal for TIL.

14. mai 2017: Johnsgård scorer to mål for TUIL 2 i 4.-divisjonskampen mot Skarp.

– For ett år siden debuterte du i eliteserien, nå spiller du på nivå fem, hvilke tanker gjør du deg om det?

– Det er overhodet ikke der jeg ønsker å spille, såpass ærlig må jeg være. Selv om det er artige kamper der også på det nivået, håper jeg jo at jeg får spille flest mulig kamper i 1.-divisjon, sier Christer Johnsgård til iTromsø.

Christer Johnsgård (til venstre) i aksjon for TIL mot Sogndal i mai 2016.

Slo storfavoritten

TUILs 2.-lag dro i land en sterk 3-0-seier mot Skarp, som er en av favorittene til å rykke opp fra 4.-divisjon. Johnsgård noterte seg for to nettkjenninger før han gikk av i pausen.

Les også

Video: Sellin-dobbel senket Tromsdalen

– Jeg fikk meg en omgang og et par mål og begynner å kjenne meg mer og mer klar for å spille 1.-divisjon. Før Glimt-kampen fikk jeg meg et overtråkk, men jeg begynte å trene i forrige uke og ankelen kjennes bra ut nå. Jeg håper virkelig jeg er med i troppen mot Mjøndalen i morgen, sier 30-åringen, som gikk fra TIL til TUIL foran årets sesong.

Avviser jokerrolle

Til nå har det blitt fire minutter i serien i 1-2-tapet hjemme mot Start 23. april, før han spilte 75 minutter i 1. runde i cupen i 2-0-seieren borte mot Lyngen/Karnes.

– Jeg var litt fra og til på grunn av Påskemorgen og måtte ha fri i to uker, så det blir litt som å starte oppkjøringen litt på nytt, men jeg kjenner meg i bra slag og håper jeg melder meg på i kampen om å spille kamper fra start.

For han avviser at han nå har fått en jokerrolle i TUIL.

– Nei, egentlig ikke. Jeg håper ikke det. Jeg har i hvert fall ikke fått noen signaler på det, sier den sympatiske 30-åringen, som jakter mer spilletid for et formsvakt TUIL-lag.

Les mer om

  1. Tromsdalen Fotball