Fotball

Fredheim Holm ble «overfalt», men bærer ikke nag til LSK-kapteinen

— Jeg har fått slike smeller i disse oppgjørene tidligere, det hører med, sier Daniel Fredheim Holm etter et voldsomt møte med Frode Kippes strake bein.

Det ble ampert da Frode Kippe taklet Daniel Fredheim Holm. Her får LSK-kapteinen høre det fra Mohammed Abdellaoue.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

ULLEVAAL (Aftenposten): Vålerenga berget plassen med 1–1 mot erkerival Lillestrøm. På Romerike lever nedrykksdramaet i en uke til. Lillestrøm møter Molde til en siste og avgjørende matchball i kampen for tilværelsen.

— Jeg gir litt blaffen i hvordan det går med Lillestrøm så lenge vi har berget plassen selv, sier avtroppende VIF-trener Kjetil Rekdal til Aftenposten etter 90 intense minutter i flomlyset på Ullevaal.

Rekdal, og de 19.038 på tribunen, fikk se Gary Martin sende Lillestrøm i føringen og sende LSK ut av faresonen for direkte nedrykk. Men Vajebah Sakor banket inn 1–1 etter et lekkert langskudd ti minutter før slutt, og sendte Lillestrøm ut i en ny uke med alt annet enn hvilepuls.

Les også

Stemplingen skapte tumulter - nå reagerer Rekdal: - Det er soleklart rødt

Tok fyr umiddelbart

Endelig var det fotballfest i Oslo igjen. For på tribunen tok det fyr allerede før kampen på Ullevaal hadde kommet i gang. Bluss og røykbomber slo an tonen. På banen sørget Frode Kippe for å helle mer bensin på bålet etter snaut 20 minutters spill.

Situasjonen «alle» snakket om etter «hatkampen», var da LSK-bauta og kaptein Frode Kippe kom med strakt bein og sendte Daniel Fredheim Holm ned i liggende. Kippe kom for sent i kamp om ballen, og beinet traff VIF-spilleren i bryst-lyske-lår-regionen. Foten boret seg nedover og satte spor. Det så ikke pent ut, ei heller spesielt godt, og spillerne samlet seg midt på banen for å kjefte, dytte og krangle.

Mener gult var greit

Dommer Dag Vidar Hafsås ventet til koket hadde lagt seg og ga Kippe gult kort. Det samme til Vålerenga-spiss Mohammed «Moa» Abdellaoue, som konfronterte Kippe og velvillig delte sin mening om situasjonen.

— Det burde vært rødt kort på Kippe, sier Rekdal.

— Jeg synes det var greit med gult kort. Men han traff meg bra, sier Fredheim Holm.

— Jeg har fått slike smeller i disse oppgjørene tidligere, det hører med. Jeg har sår nedover hele her, sier VIF-spillerne og peker.

— Men det er slik det skal være, dette. Det var en krig utpå der. Mellom to lag som har slitt litt. Det skal trykkes til. Det var en 50/50-ball. Jeg var ikke helt klar, jeg ventet på at ballen skulle treffe bakken, så kom det et bein.

Ola Bernhus kommenterer:

Les også

«For Lillestrøm kan uavgjort fort bli for dårlig»

Sårt og vondt for Moa

Frode Kippe er enig i at gult kort var riktig.

— Rødt kort hadde vært veldig strengt. Det var en ball som spratt mellom to VIF-spillere, jeg prøvde å få en tå på den. Så kom Daniel mot meg i fart, og traff beinet mitt. Jeg prøvde ikke å dunke det inn i brystet hans. Og jeg tror ikke det var så hardt som det ser ut, sier LSK-kapteinen.

— Alle som kjenner Frode vet at han ikke gjorde dette med vilje, forsvarer LSK-trener Arne Erlandsen.

Moa var i likhet med Fredheim Holm forslått etter kampen.

— Det er slik det føles nå, sårt og vondt. Det ble en krigekamp, det visste vi, tett og intenst. Vi kom tilbake etter å ha ligget under. Det er veldig bra. Vi sikret plassen, som vi har kjempet for i flere måneder. Det er en god følelse. Nå skal vi avslutte mot Viking, og så skal vi se inn mot neste sesong, sier 31-åringen.

Nye hemmeligheter?

Arne Erlandsen vet hva som venter i den kommende uken og i kampen for tilværelsen på søndag.

— Jeg synes vi fremsto som et godt fotballag i dag. Synd vi ikke fikk med oss tre poeng. Men dette er artig, nå kan vi avgjøre vår egen skjebne. Det kunne vi ikke for fem kamper siden.

- Før kampen mot Vålerenga sa du at du hadde noen hemmeligheter. Har du flere på lur før alt skal avgjøres i siste serierunde?

— I så fall får vi dra frem alt vi har og prøve å få mest mulig ut av den kampen mot Molde, sier Erlandsen, som har kontrakt med LSK ut sesongen.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking126332213921
4Strømsgodset115241720-317
5Sarpsborg 081051422121016
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Vålerenga Fotball
  3. Lillestrøm SK