Fotball

Wikheim-mål skapte oppstyr. Nå slipper den danske superligaklubben unna kampfiksingssak.

Sønderjyske slipper rettslig etterspill for kampfiksing etter kampen mot Midtjylland 18. mars i år.

  • Se det omdiskuterte målet i videovinduet over.

Midtjylland vant kampen 2-1 etter et oppsiktsvekkende mål i kampens siste minutt. Gustav Wikheim scoret.

I etterkant ble det sådd tvil rundt om Sønderjyske-spillerne gjorde det de kunne for å stoppe nordmannen fra å score.

Med tapet falt Sønderjyske ned til åttendeplass på tabellen, og slik det danske serieformatet er utformet, gir det en enklere nedrykksgruppe i sluttspillet enn om de hadde blitt nummer sju.

Derfor har et spesielt kampfiksingsutvalg i Det danske idrettsforbundet etterforsket saken om det var bevis nok å kunne ta saken inn for kampfiksingsnemnda. Det var det ikke.

Les også

Solbakken trosser munnkurv – fyrer løs etter kontroversiell scoring

Ikke tilstrekkelig bevis

– Bakgrunnen for beslutningen er at utvalget vurderer at det ikke har vært mulig å heve bevisbyrden tilstrekkelig til å kunne ta saken inn for Matchfixiningsnemden for domfellelse, heter det i en uttalelse torsdag.

Sønderjyske kom med tapet i gruppe med OB, Randers og Lyngby i nedrykksspillet i dansk fotball, men kunne med ett eller tre poeng tatt seg forbi Hobro og havnet i gruppen med AGF, Silkeborg og Helsingør.

Under kampen la Sønderjyske ut følgende melding på Twitter da seiersmålet ble scoret for Midtjylland: «Det er det minst irriterende målet i 89. minutt noensinne. Vi er tilbake i den gode nedrykksgruppen».

Les også

Her legger norsk fotballproff opp til skandalemål: – Jeg hadde nok blitt rasende selv

Sluttspillet endres?

Det samme kampfiksingsutvalget går derimot inn for å endre på sluttspillet for å hindre at kampene blir slik at klubbene kan spekulere på en plassering.

– Det er ingen tvil om at den nåværende strukturen i Superligaen har satt flere klubber, trenere og spillere i en vanskelig situasjon, og med det skapt grobunn for at det ikke skal lønne seg å vinne fotballkamper, heter det.

Også Norge har hatt til vurdering et slik sluttspillopplegg som blant annet den danske og belgiske toppserien har.

(©NTB)

Les mer om

  1. Kampfiksing
  2. Dansk fotball
  3. Superligaen