Fotball

Stabæks spisskomet tror på startplass i Norges EM-kvalik

Adama Diomande strutter av selvtillit før sitt første møte med landslagsfotball.

ta659891.jpg
  • Sindre Trygsland

NADDERUD (Aftenposten): — Det er fullt mulig, men jeg må bevise på trening at jeg fortjener det, sier spissen på spørsmål om han tror han kan gå rett inn i førsteelleveren mot Aserbadjsjan på Ullevaal.

Adama Diomande har vært en hit etter returen til norsk fotball. En strålende sesongstart ble kronet med landslagsuttak. Med røtter fra Elfenbenkysten kunne Diomande i utgangspunktet også spilt fotball for det afrikanske landet, men valgte Per Mathias Høgmo og Norge.

Les også

Stabæk-stjernen kan vrake Norge: - Bestemmer meg ikke før Høgmo ringer

Må storspille på trening

Mandagens privatlandskamp mot Sverige regner han seg selv om uaktuell for, siden han spilte kamp på Nadderud bare 24 timer før avspark mot Zlatan Ibrahimovic og co. Men i det viktige møtet med Aserbadjsjan fredag skal han duellere med blant andre Joshua King og Alexander Søderlund om en plass på topp.

— Det gjelder å spille bra med de nye lagkameratene og vise noe på treningen, så får vi se, sier Diomande.

Han mener selv han er i sitt livs form på fotballbanen. Mot Bodø/Glimt var han nok en gang i praktslag, denne gangen som regissør. 25-åringen var involvert i alle Stabæks scoringer og var blant banens ledende spillere da Bærum-laget snudde og vant.

— Til å være en storscorer gjør han utrolig mye for laget. Det er derfor han også er veldig respektert i garderoben. Jeg er glad for at han får sjansen til å vise seg frem på landslaget, sier trener Bob Bradley om sin spissjuvel.

Bradley: - En ære

Diomande har blitt bedre og bedre etter overgangen til Nadderud etter et opphold i hviterussisk fotball. Spill på internasjonalt nivå kan hjelpe 25-åringen med å ta neste steg.

— Det å få muligheten til å vise seg frem der, på det nivået, kan gi ham enda bedre selvtillit, sier Bradley.

— Men først og fremst er det en ære for ham å få representere landet sitt. Jeg er glad for at han får sjansen, sier Stabæk-treneren.

Søndag fikk han se sitt eget mannskap snu 0-1 til seier mot bunnlaget Bodø/Glimt. Gjestene tok ledelsen ved Alexander Sørloth etter en kjempetabbe av Stabæk-keeper Mande Sayouba, men scoringer av Ville Jalasto, Ernest Asante og Giorgi Gorozia sørget for tre nye poeng. Stabæk ligger nå på sølvplass etter 12 serierunder.

Trond Olsens redusering i sluttminuttene fikk ingen betydning for gjestene, som nå ligger på nedrykk, nest sist på tabellen.

— Vi nullstiller til hver kamp. Det ble uheldigvis ikke poeng i dag, men hvis vi klarer å holde nivået og spille som dette i alle kamper som kommer blir det mye poeng, sier Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

Les også

  1. Landslagsuttatte Diomande imponerte i ny Stabæk-seier

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Adama Diomande
  3. Stabæk Fotball
  4. Bodø/Glimt