Fotball

Hoseth: - Jeg spiller semifinalen

Magne Hoseth avviser avtale mellom Molde og Stabæk.

HAR STORSPILT: Magne Hoseth har vært god etter at han kom til Stabæk. Her mot Rosenborg.
  • Trond Hustad
    Rbnett

MOLDE (Rbnett): Magne Hoseth slår fast at han vil spille Stabæks semifinale mot Molde 24. september.

— Jeg har registrert at det har kommet forskjellige uttalelser rundt dette. Men jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal spille den kampen, sier Hoseth til Rbnett.

Les også

Skullerud: – Tror ikke at Magne Hoseth skal spille semien

Etter trekninga av semifinalene sa Stabæks sportslige leder Inge André Olsen at Hoseth definitivt kommer til å spille mot Molde i cupen, før han modererte seg litt. MFK-trener Tor Ole Skullerud mente avtalen mellom klubbene er at Hoseth ikke skal spille noen kamper mot Molde denne høsten. Det synet støtter også direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

Magne Hoseth sto over seriekampen mellom lagene på Aker stadion 10. august, bare halvannen uke etter at overgangen ble offentliggjort.

— Sist ble det for nært og for personlig for meg. Derfor ble vi enige om at jeg ikke skulle spille den kampen. Det var en «gentlemen’s agreement» mellom partene.

- Oppfattet du at noen mente dette også burde gjelde for en eventuell cupkamp?

— Nei. Dette var noe vi kom fram til da, det har ingenting med cupen å gjøre. Det er jo uansett ikke lov å lage slike skriftlige avtaler. Jeg skjønner ikke at Molde-ledelsen mener jeg bør stå over denne kampen. Vi kunne jo møtt hverandre i cupfinalen også. Skulle jeg stått over på Ullevaal da? Spør Hoseth retorisk.

Les også

- Magne er spesiell

Han understreker at han har gode følelser for gamleklubben og at han fortsatt vil ha et godt forhold til MFK.

— Dette har ingenting med respekt for MFK å gjøre. Hadde klubben lånt meg ut under kontrakt, ville situasjonen vært annerledes. Men Molde ga meg bort gratis til Stabæk. Jeg er nødt til å opptre profesjonelt i den klubben jeg er i nå. Og da må jeg selvfølgelig spille de kampene jeg kan, sier Magne Hoseth til Rbnett.

Stabæk tar imot Molde på Nadderud onsdag 24. september. Odd møter Sarpsborg i den andre NM-semifinalen. Den kampen spilles torsdag 25. september.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Stabæk Fotball
  3. Molde FK