Banetrøbbel for Høgmos menn: Landskampen kan bli utsatt

Landslagsledelsen frykter skader på en svært dårlig gressmatte i Aserbajdsjan.

JOshua King og de norske spillerne måtte avbryte treningen fredag på grunn av løs bane. Nå fryktes det skader og banen ble inspisert etter treningen.

Et svært løst gressteppe kan føre til at kampen mot Aserbajdsjan i verste fall blir utsatt. UEFA måtte gripe inn fredag kveld.

Treninger tidligere i uken skal ha blitt avlyst. Etter Norges økt på kampstadionet fredag kveld, valgte UEFA å flytte vertenes siste trening til en treningsbane — slik at underlaget ikke ble ytterligere ødelagt. Det internasjonale fotballforbundet skal ha vært svært overrasket over banens elendige forfatning.

Etter hva NTB forstår, er den norske landslagsledelsen svært redd for skader på det løse underlaget. Baneforholdene står i sterk kontrast til det «stuegulvet» som Norge var lovet på nybygde Olimpiya stadion. Store gresstuster løsnet på praktarenaen like utenfor sentrum av hovedstaden.

Det er full forvirring om kampen kan spilles som planlagt. FIFA innkalte dommerne til inspeksjon fredag kveld.

Les også

Norge spiller på en stadion til 4 milliarder. De store idrettsfestene skal sminke det omstridte regimet.

I landslagsledelsen forbereder man seg på kamp som normalt, men kampen kan bli et sjansespill både resultat— og skademessig.

— Banen er ekstremt løs, og det blir veldig fort store sår i den. Spillerne satt ikke ordentlig i underlaget, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NFFs eget nettsted.

Han har ikke vært tilgjengelig for ytterligere kommentarer.

Norge er pisket til å vinne lørdagens kamp. Et tap vil øke presset ytterligere på Høgmo. Elendige spilleforhold gjør det ikke lettere å ta med seg poeng fra Baku.

Før kampen spøkte Høgmo med vertslandets presse. Han håpet man denne gangen slapp å male gressteppet, slik det var sist Norge var på besøk.

(©NTB)