Fotball

- Vi må være vanvittig bra når vi slår «Barcelona» borte

Her er RBK-ernes knallharde tilsvar til Odd-trener Fagermo.

Pål André Helland var tilbake i RBK-elleveren til kampen mot Odd. Her fyrer han av inne i Odd-feltet.
  • Ole Sagbakken

SKIEN (adressa.no): — Omtrent som Barcelona, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo om eget lag etter at Odd røk for Saprpsborg for noen dager siden. Og tenkte på hvor mye Odd-spillerne hadde hatt ballen i 0-2-tapet.

Og fulgte opp før RBK-kampen:

— Rosenborg er et kontringslag. De har ballen lite og det holder ikke til å ta seriegull.

Les også

Her redder André Hansen tre poeng for Rosenborg

Bensin på bålet

Uttalelser som ikke hadde gått upåaktet hen i RBK-leiren før kampen.

Og selv om få ville snakke om Fagermos uttalelser etter lørdagens trening, innrømmer de glatt at det var som "å helle bensin på bålet" underveis i oppgjøret i Skien. Et oppgjør Rosenborg vant 2-1. Særlig med tanke på at Barcelona vant 8-0 lørdag kveld.

— Vi må være vanvittig bra når vi slår "Barcelona" borte. Men Odd så i hvert fall ikke ut som Barcelona lørdag (vant 8-0). Midtbanen vår fikk jo kink i nakken av alle langpasningene. Og jeg innrømmer glatt at jeg ble ekstra motivert av uttalelsene til Fagermo. Om Odd er Barcelona, må jo vi være som RBK mot slutten av 1990-tallet igjen, sa Pål André Helland, som scoret Rosenborgs første mål.

Rosenborg-jubel i eliteseriekampen mellom Odd og Rosenborg på Skagerak Arena.

— Ja. Vi må være vanvittig gode når vi slår "Barcelona". Men jeg kan ikke huske sist Barcelona slo så mye langballer, sier midtstopper Stefan Strandberg.- Hehe… Jeg kjenner Fagermo godt, og vet han kan komme med noen stikk. Og det kan nok stikke litt under huden til de som ikke kjenner ham. Og fungere som motivasjon. Men jeg kjenner ham godt, så det der kjenner jeg til fra før, smiler keeper André Hansen, som kom fra nettopp Odd før sesongen.

Les også

Slik opptrer et lag fullt av selvtillit

— Burde ha punktert

Etter kampen uttalte også Fagermo til TV2 at Odd hadde 70 prosent ballinnehav. Dette er ikke RBK-erne så opptatte av med 2-1-seieren i bagasjen hjem til Trondheim.

— 1. omgang var svak. Men det er trygt å ta med oss i garderoben at vi er nærmere 2-1 enn de er, sier han – og tenker på Alexander Søderlunds kjempesjanse. Det sto 1-1 til pause.

— Så er jeg kanskje ikke så objektiv selv, men etter pause synes jeg vi kjører over dem, mener Helland.

Strandberg har følgende å si om den saken:

— Vi produserer sjanse etter sjanse etter pause, og burde ha punktert kampen.

Viktig strafferedning

Når sant skal sies, har Strandberg et visst poeng når det kommer til 2. omgang. 1. omgang var nemlig årsverste av RBK, hvor det var innleggsbonanza foran André Hansen.

Så tok laget seg kraftig sammen etter pause. Alexander Søderlund kunne alene scoret to, og Tobias Mikkelsen ble snytt for straffe.

Likevel var det en André Hansen i full strekk som berget kvelden med strafferedningen rett før slutt. Da hadde Riku Riski noen minutter tidligere scoret for RBK nettopp på straffe.

— Herlig å få den redningen. Å vinne her kan vise seg å bli veldig viktig når man skal telle opp til slutt, sier Hansen.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Odds BK
  3. Rosenborg BK