Fotball

Vil sende RBK til Europa

<p>Skjelbred skal bidra til siste slutt.</p>

Trondheim 20110703.Lerkendal, RBK-Sarpsborg08. Rosenborgs Per Ciljan Skjelbred etter eliteserienkamp i fotball mellom RBK og Sarpsborg08 søndag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Kampen endte 4-0.Foto: Ned Alley / Scanpix
 • Øivind Presthus

Per Ciljan Skjelbred har trolig bare en liten måned igjen i svart og hvitt. Avskjeden med Rosenborg blir bare perfekt dersom klubben er klar for europacup når han reiser.

Hamburg-klare Per Ciljan Skjelbred (24) har sannsynligvis ikke mer enn åtte kamper igjen i RBK-trøya.

Dersom Rosenborg lar midtbanespilleren dra til Hamburg før seriestarten 5. august, rekker han å spille fire eliteseriekamper og maksimalt fire kamper i mesterligakvaliken for Rosenborg.

– Nå skal jeg bruke tiden på det jeg liker best. Nemlig å spille fotball, være med gode kompiser i Rosenborg og Trondheim, og forhåpentligvis se en del til den trønderske sommersola, sier Skjelbred med et smil.

Ett viktig ønske

Skjelbred sier han ikke får noen sportslig oppfølging fra Hamburg den siste tiden før han reiser. Det dreier seg heller om å få orden på praktiske ting før han tar med seg familien til den nordtyske storbyen. Håpet er å forlate et RBK som er tilbake i toppen av eliteserien, og som er kvalifisert til spill i Europa.

– Jeg ønsker å avslutte med å ta så mange poeng som mulig, slik at vi er med og kjemper i toppen av serien til høsten. Samtidig så synes jeg det hadde vært perfekt om vi klarer å kvalifisere oss til spill i europacup før jeg drar, sier Skjelbred.

Statistikksenter Eliteserien:

 • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

Han har ikke fått noen tips fra tyskerne om hva han bør trene på i tiden fremover før klubbyttet, men etter treningen i går formiddag sto han og Mikael Lustig igjen på feltet og trente avslutninger.

– Nei, det har ikke noe med Hamburg å gjøre. Jeg og «Lusse» øver på en ny type å skyte på, der ballen får en lei dupp og flakker litt i lufta. Vi har nok blitt inspirert av å se på Youtube-videoer, men det er en vanskelig teknikk. Akkurat nå treffer vi vel på 1 av 100, men kanskje vi greier 2 av 100 med litt mer trening, sier Skjelbred og gliser.

Positive tilbakemeldinger

Det var tirsdag at Skjelbred ble enig med Hamburger Sport-Verein om en personlig avtale som binder han til den tyske klubben i fire år fra 1. januar 2012. Nå er det opp til Rosenborg og Hamburg om han blir Bundesliga-spiller allerede fra august. Det er meget sannsynlig med tanke på at ghaneseren Mohammed Awal-Issah trolig blir klar for Rosenborg når det norske overgangsvinduet åpner 1. august.

Skjelbred forteller at han opplever at folk rundt ham er glade på hans vegne, og at de forstår hvorfor han nå har bestemt seg for å forlate Rosenborg i sommer.

– Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger, og folk sier til meg at de synes jeg fortjener denne muligheten nå. De skjønner også hva som er «greia», altså at det er veldig viktig for meg å få muligheten til å spille fotball i utlandet, sier Skjelbred.

Frykter ikke for fokuset

Den siste tiden i Rosenborg blir Skjelbred sin «sesongoppkjøring» før Bundesliga-sesongen. Derfor er det viktig å holde formen på topp.

– Jeg skal selvfølgelig gjøre alt jeg kan for Rosenborg mens jeg er her, jeg er en rosenborger!, gir han klar beskjed om, og fortsetter:

– Jeg begynner uansett på nytt når jeg kommer til Hamburg. Jeg skal gjøre så godt jeg kan, og så får vi se hva det holder til, sier han, og er tydelig ydmyk i forhold til utfordringen som venter i Hamburg.

Trener Jan Jönsson er ikke bekymret for at Skjelbred skal ha hodet i Tyskland den neste måneden.

– Per har lenge vært bra for Rosenborg, og klubben har vært bra for ham også. Nå som han fikk et tilbud av den riktige klubben så må vi akseptere at han slo til på den muligheten. For oss er det veldig viktig at han holder fokus de neste ukene, men det bekymrer jeg meg ikke for, sier Jönsson.

Les også

 1. RBK må klare seg uten Prica igjen

 2. - Strømsgodset er bedre enn Breidablik

 3. Hauge langer ut mot Skutle

 4. Kommentar: Pen kontaktannonse, Skutle!

 5. - Må ha hjertet i RBK

 6. - Ja, Issah er RBK-klar

 7. Kan sette fart på landslagskarrieren

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien