Snusbruken til Englands superspiss vekker oppsikt

Britene vet ikke helt hvordan de skal forholde seg til Jamie Vardys snusvaner.

Jamie Vardy er i ferd med å bli mer enn bare Leicesters store helt. Nå har noen britiske medier hengt seg opp i snusbruken hans.

Det er ikke dansk dynamitt som driver Jamie Vardy, men britiske aviser utelukker ikke at det er dansk snus med navnet Thunder (torden) er medvirkende årsak til effektiviteten foran mål.

Mot Wales scoret han etter å ha kommet inn i pausen, og Leicester-spissen ble hyllet etter seieren som sender England videre til åttendedelsfinaler.

Det er spesielt avisen Daily Mail(et av verdens største nyhetsnettsteder) som har tatt opp snusbruken til Jamie Vardy.

Her er rapporten fra Englands seier mot Wales:

Les også

Superbyttene reddet alt: - Helt uvirkelig

Mer oppmerksom

Vardy bruker et snus fra en dansk produsent og avisen har fotografert ham bærende på snusboksen samtidig som han drikker Red Bull. De er opptatt av at denne miksen av nikotin og koffein kan være prestasjonsfremmende. Daily Mail mener at det kan ha gitt han en prestasjonsfremmende effekt på 7 prosent.

— Stimulerende middel har sin plass i sporten dersom det er på den riktige siden av reglene. De to midlene Vardy bruker kan ha gjort ham mer oppmerksom. Ikke minst på sjansene som dukket oppda Wales-forsvarer Ashley Williams nærmest ga bort ballen til ham innenfor femmeteren, skriver Daily Mail.

Samtidig er det britiske støtteapparatet overbevist om at Vardy er på den riktige siden av alle dopingregler. Vardy skal tidligere ha vært røyker og skal angivelig bruke snus for å slutte.

Ikke tillatt i England

Snus er for øvrig ikke tillatt å selge i EU eller EØS bortsett fra Norge og Sverige som har et unntak. Det er lov til å ta inn mindre mengder snus til Storbritannia til eget forbruk.

Snusbruk blant norske idrettsutøvere har vært et tema med jevne mellomrom. Ikke fordi det kan grense til brudd på dopingbestemmelsene, men fordi det er helsefarlig.

Etter seieren mot Wales var det ikke bare Vardy som ble helt:

Les også

Engelske aviser hyller Hodgson - og slår tilbake mot Bale

Les også

Dette skjer i EM i dag

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor kløe i underlivet, brutal supportervold, Islands nye helter og et nakenstudio i Oslo er blant temaene: