Fotball

Vuk ferdig på Alfheim - TIL sparer millionbeløp

Slobodan Vuk er klar for gammelklubben i Slovenia. Det gjør at jakten på en ny spiss øker i styrke.

Slobodan Vuk i aksjon for TIL.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

iTromsø er kjent med at partene nå er enig om en permanent overgang fra Tromsø til Domzale.

Det bekrefter også sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

– Avtalen er konfidensiell, men Domzale overtar hans forpliktelser. For oss gir det en besparelse i 2019, sier sportssjefen til iTromsø.

Etter bare to mål på to sesonger i Eliteserien kan millionkjøpet ikke ses på som annet enn en stor nedtur både for spiller og klubb. Vuk ble tidlig i januar 2017 offentliggjort som TILs nye stjernespiss - finansiert av Trond Mohn.

– Totalt sett har oppholdet hans ikke vært vellykket. Vuk gjorde noen gode ting i vår, men totalt sett har det ikke vært et vellykket kjøp og opphold. Samtidig er dette en del av fotballen. Spillere kommer og går, sier Johansen til iTromsø.

– Vi kjøpte ham for det som i TIL er en høy sum, men sammenligner du med andre norske spillere kostet han ikke mye. Når han nå er tilbake i Domzale vet vi at han er en respektert spiller i Slovenia. En spiller fungerer i et marked, men kanskje ikke i et annet, sier sportssjefen videre.

Les også

 1. TIL bekrefter interesse for KFUM-spiss og nytt samarbeid med agent

 2. TUIL-spilleren kan få ny TIL-sjanse syv år etter han forlot klubben

Mener klubben må sjekke enda nøyere

– Hva har dere lært av dette?

– For lengst har vi sett på dette og sett på hva som ikke har fungert. Vi må vurdere spillere fra Balkan helt inn i tenkesettet og fysikken. For mange spillere fra Balkan lykkes i FCK og andre klubber i Norden, sier Johansen.

– Brukte dere for lite tid før Vuk ble hentet?

– Vi må nok bruke enda mer tid på å sjekke spillere. Lars Petter Andressen og Bård Flovik var og så Domzale live da han var den beste spilleren på banen mot Maribor som da var i Champions League, sier sportssjefen til iTromsø.

Der klubben betalte rundt 1,1 millioner kroner i overgangssum i januar 2017, får TIL ingenting igjen når spilleren går andre vei.

– Vi får ikke overgangssum. Med tanke på hvor vi var da han dro fra oss i august var han så langt unna, og med den lønnskostnaden han har hos oss i 2019 var det viktig å få en avrunding. Slik kan vi se på nye spillere, sier Johansen.

Jakter erstatter

Han understreker at Vuks exit betyr gjør at TIL nå få nye muligheter. Etter det iTromsø kjenner til skal den totale besparelsen være rundt en million kroner, men at klubben måtte inngå en avtale med Vuk for at avtalen skulle gå i boks.

– For oss var det veldig viktig å få en lønnsbesparelse. Vi var usikre på hva Vuk kunne levert for oss. I tillegg hadde han en økning i lønna kommende sesong, sier Johansen.

TIL var allerede før Vuks overgang ble klar på spissjakt. Den vil nå tilta.

– Vi ser på noen ulike alternativer. Så får vi se hvordan vi gjør det. Vi får håpe på at Runar Espejord kommer tilbake. Tanken er uansett en litt større spiss i frontleddet. Vi så at det var heldig å ha typer som Thomas Lehne Olsen og Runar der for hvordan laget fungerte, sier Johansen til iTromsø.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Tromsø IL
 2. Eliteserien