Fotball

Her får de billetter av Kalvenes

<p>Nå trenger søppelsoldatene bare nye uniformer.</p>

Christian Kalvenes og Chess skal overrekke cupfinale-billetter til boss-arbeiderne vi besøkte tidligere i uken. Foto: Elias Dahle

  • Christer Sævig

— Dette er kjempe det, billettene har jo vært helt umulige å få tak i. Nå er vi glad det ordnet seg for oss, jubler søppelsoldatene i Bergen Bydrift.

På tribunen med Kalvenes

Fredag formiddag fikk Tor Atle Eek-Larsen, Connie Rong og Åge Gjøstein besøk av Chess og Christian Kalvenes. Brann-sponsoren hadde med seg fire billetter til patruljen på fire som skal over til Oslo for å rydde opp etter feststemte bergensere.

- Det er helt suverent at de gjør dette på dugnad. Og det er jo ikke første gang heller, det er kanskje det mest imponerende , sier Christian Kalvenes.

Han og arbeidsgiveren hadde lest BTs artikkel tidligere i uken. Problemet var at de ikke hadde adgangstegn til selve kampen på Ullevaal, nå er det problemet løst.

— Vi er opptatt av morsomme opplevelser og sitter på noen billetter til finalen som vi ønsker å dele litt på, sier Alexander Solberg i Chess.

Kalvenes skulle aller helst spilt finalen, men er som kjent ute med en skade i akillesen.

— Kanskje skal jeg sitte med disse her på tribunen, smiler midtstopperen.

I Aalesund-farger

Nå har de cupfinale-klare arbeiderne bare en utfordring til: uniformene deres er i samme farger som Branns motstander, Aalesund¿

— Nei, vi kan ikke gå i disse på kampen, egentlig ikke i Oslo heller. Vi må se om vi får noen Brann-drakter å jobbe i, eller noe rødt i hvert fall, sier Gjøstein.

For Eek-Larsen ble billettene en god start på en spesiell helg. Søndag fyller han 70 år noe som gjør at han tvinges ut i pensjonstilværelsen senere i november. Fredag kveld er 80 kollegaer og venner invitert i stor fest i Møllendal. Cupfinalen blir hans femte som søppelmann.

— Jeg skal passe veldig godt på disse billettene, de er trygg her, smiler veteranen og legger de i brystlommen.

- Gjør du comeback hvis Brann kommer til flere cupfinaler?

— Kanskje det, bare de ikke drøyer altfor lenge, svarer han.

— Vi satser på neste år igjen, skyter spillesugne Kalvenes inn.

  • Sliter du med å få billett? Du kan vinne to finalebilletter i vår quiz. Test deg her!

Les mer om

  1. Fotball-NM