Fotball

NFF-direktør langer ut mot kolleger i privat e-post: - Grensen er nådd

Ronny Aasland, direktør for strategi og forretningsutvikling i NFF, hudfletter flere kolleger i e-post.

Ronny Aasland er tilbake i jobben som utviklingsdirektør i Norges Fotballforbund etter en alvorlig hjertesykdom.
  • Fredrik Saltbones

ULLEVAAL STADION / KRISTIANSAND: Lørdag foregår det årlige Fotballtinget på Ullevaal stadion, hvor saker som lederlønninger i Norges Fotballforbund og seriestruktur i breddefotballen blir sentrale tema.

Men det er nok ikke det som er den store snakkisen for øyeblikket. Lørdag ettermiddag kunne Dagbladet avsløre at Ronny Aasland, direktør for strategi og forretningsutvikling i NFF, har gått skriftlig til angrep på flere kolleger gjennom en e-post sendt til flere sentrale personer i forbundet.

Les også

Jim Solbakken hyrer advokat mot TV 2

— Grensen er nådd

Bjarne Berntsen på talestolen under Fotballtinget i helga.

Ifølge Dagbladet, som skriver de har sett mailen, står det å lese: «Bjarne Berntsen — Einar Schultz og Stig-Ove Sandnes. Grensen er nådd. Den er passert med god margin.»Berntsen er visepresident i NFF, Schultz er tidligere visepresident, mens Sandnes er direktør i Vålerenga.

Aftenposten konfronterte Bjarne Berntsen med e-posten under Fotballtinget, men visepresidenten ville ikke komme med noen kommentar.

– Jeg har ingen behov for å kommentere personlige e-poster som jeg får, sier Bjarne Berntsen.

Dette skal være første linje i e-posten, som skal være sendt til blant andre Kjetil Siem, fotballpresident Yngve Hallén og flere andre sentrale personer i NFF. Dagbladet har publisert e-posten i sin helhet på sine nettsider.

Les også

Søndag kan han bli fotballpresident.

— Aldri opplevd noen med slik mangel på kunnskap

I forkant av Fotballtinget har VG skrevet flere kritiske artikler rundt pengebruken i NFF.

«Du mener selv du har meget stor kunnskap om norsk fotball. Usikker på hvilke deler av norsk fotball du har kunnskap om. I de delene av fotballen jeg er involvert har jeg vel aldri opplevd noen med slik mangel på kunnskap og forståelse for hva som skaper aktivitet, inntekter og forutsigbar økonomi.» skriver Aasland til Berntsen, før han fortsetter med Stig-Ove Sandnes:

«Det kan virke som du er dyktigere på å bygge ned virksomheter enn å skape noe selv. Har til dags dato ikke opplevd at du har bidratt med en inntektskrone. Men å belære andre - der er du en ener.» er blant tingene Aasland skriver om VIF-direktøren, ifølge Dagbladet.

Les også

Ola Bernhus om fotballens TV-avtale: Pengene vinner alltid

Siem vil kalle inn til møte

Aasland langer også ut mot tidligere visepresident Einar Schultz.

Ingen av de tre vil kommentere saken overfor Dagbladet, mens Aasland selv sier han står hundre prosent inne for innholdet i e-posten.

– Jeg mottok eposten sammen med noen andre i går da jeg var i Zürich på FIFA-valget. Jeg har sendt en epost til ham og de tre, og sagt at jeg vil ta initiativ til et møte der han og de tre kommer, sier generalsekretær Kjetil Siem til VG

Les også

  1. Dette tenker Terje Svendsen om pengebruken som RBK-leder og pengebruken i NFF

  2. Sentrale norske idrettsledere frykter konsekvensene av fotballens milliardavtale

  3. Spillet om den store gevinsten