Fotball

Fem gode grunner til å se Manchester United - Tottenham

Bare Manchester City scorer og vinner mer enn lagene som møtes på Old Trafford lørdag formiddag.

Tottenhams Dele Alli gratuleres av lagkamerat Fernando Llorente etter scoringen sin mot West Ham.
  • Marius Dahl

Med tre poeng vil vinneren av storkampen mellom Manchester United og Tottenham legge press på serielederen.

Det gjør i så fall Tottenham uten sin største stjerne, Harry Kane. Premier Leagues toppscorer har pådratt seg en belastning i hamstringen og er ikke i troppen til lørdagens storkamp.

Det er likevel mange grunner til å se oppgjøret, som fort kan by på mer enn bare spenning.

1: Mourinhos utbrudd

Etter sitt første tap for sesongen, fikk United-spillerne virkelig merke vreden til José Mourinho. 1–2-tapet mot lille Huddersfield sist var ikke godkjent.

Portugiseren forventer en god respons og er ventet å gå høyt ut mot Tottenham.

Jose Mourinho og Mauricio Pochettino møtes igjen i managerduell.

2: United i målform

Visst har Mourinho og hans lag fått mye kritikk for å ødelegge underholdningen i enkelte storkamper de har spilt - spesielt på bortebane.

Les også

Manchester United heldige i kaotisk cuptrekning

Men på eget gress har det svingt godt av Manchester United i høst. Laget har scoret fire mål i tre strake seriekamper. På de tre første scoret laget tre mål i snitt hver kamp. Kanskje er det håp om endelig å få se en ny målrik kamp mellom lagene, trenden de siste årene har nemlig vært at bare ett av dem scorer i innbyrdes oppgjør.

3: Ligaens beste bortelag

Årets sesong har blitt en eneste lang bortekamp for London-laget Tottenham, som på grunn av ekstrem oppussing på White Hart Lane har sett seg nødt til å flytte hjemmekampene til Wembley.

Kanskje er det derfor Spurs ser ut til å levere en av sine sterkeste sesonger i moderne tid. For Mauricio Pochettinos lag har imponert på bortebane.

Fire borteseire på fire kamper gir foreløpig tabelltopp på bortetabellen, blant annet etter å ha knust Everton 3-0 og United-dødaren Huddersfield 4-0.

Også i Champions League har man vist sterke takter, der selveste Real Madrid ble holdt til 1-1 i forrige kamp, mens Harry Kane senket Apoel med tre mål på Kypros.

Les også

Toppscorer Kane ikke med mot Manchester United

Slutten av forrige sesong viste at laget har knekt koden på bortebane. Da vant laget fem av sine sju siste bortekamper, hvorav 6-1 mot Leicester og 7-1 mot Hull var de to siste på tampen av sesongen.

4: To lag i kanonform

Joda, Manchester United så tidvis ut som et juniorlag i forrige kamp mot Huddersfield, men det var samtidig de røde djevlenes eneste tap så langt i sesongen. Ved siden av seks seire på ni seriekamper, har laget full pott etter tre kamper i Champions League og har vunnet begge kampene i ligacupen.

Det er sterke tall.

Les også

Tottenham-kapteinen stemte ikke på Pochettino som årets trener

På motsatt side kommer altså Tottenham, som også bare står med ett tap. 1-2-tapet mot Chelsea er blitt over to måneder gammel historie. Siden har Spurs vunnet fem av sju kamper. Ligacup-exiten mot West Ham i midtuka var kjip, men laget har i liket med Man. Utd. altså vist kvalitet i Europa. I tillegg til de sterke bortekampene, knuste laget Dortmund 3-1 i Champions League-åpningen.

5: Typisk klassiker

Oppgjørene mellom Manchester United og Tottenham har bydd på flere klassikere fra øverste hylle. Kanskje burde Tottenham-fansen stoppe å lese allerede her, for noen ganger virker det som om skjebnen har skjenket United-fansen de beste opplevelsene.

Hvem kan vel glemme 2001-kampen, der gjestene fra Manchester vant 5-3 i London etter å ha ligget under med 0–3 til pause? Eller hva med 2009, der Tottenham kom til Old Trafford og gikk til pause med 2-0-ledelse? Da kampen var over, hadde Cristiano Ronaldo scoret to, Wayne Rooney to og Dimitar Berbatov ett og Sir Alex Fergusons menn kunne juble for 5-2-seier. United vant til slutt ligaen bare uker senere.

Les også

Dette er Premier League-historiens «styggeste» lag

Ekstra ergerlig var den kampen for Tottenham-fansen, fordi straffesparket som førte til 1-2 var kontroversiell. Heurelho Gomes ble dømt for å ha felt Michael Carrick, men straffen var av det billige slaget.

Noen år tidligere var dommeren heller ikke på hvittrøyenes lag. Hvem kan vel glemme Pedro Mendes sitt skudd fra midtbanen, som United-keeper Roy Carroll fomlet inn i eget mål ett minutt før full tid. Ballen krysset åpenbart linjen, men dommerne trodde keeperen klarte å slå ut ballen før den gjorde det.

Tottenham-spillerne maste forgjeves, kampen endte 0-0.

Les mer om

  1. Manchester United
  2. Tottenham Hotspur FC