Fotball

Vraket mot Sogndal: – Skal slå enda hardere tilbake

Mikael Norø Ingebrigtsen (20) sier det har gått en djevel i ham etter Sogndal-vrakingen.

SPILTE: Mikael Norø Ingebrigtsen spilte 90 minutter for TILs andrelag mot Finnsnes.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

20-åringen startet serieåpningen mot Brann. Mot Viking var han på benken og kom inn i sluttminuttene.

I årets tredje kamp var han ikke engang i troppen og spilte dermed for TILs andrelag i treningskamp mot Finnsnes mandag kveld mens resten av lagkameratene var dratt på påskeferie.

– Det var ikke akkurat det resultatet vi hadde håpet på, men det var dette jeg ønsket, spille 90 minutter og få matchtrening.

– Finnsnes er jo et godt lag og solid 2.-divisjonslag, vi spiller bra, men de tar oss på rutinen, sier Mikael Norø Ingebrigtsen etter 6-0-tapet mot grønntrøyene med det unge TIL-laget, som også hadde med Fredrik Michalsen fra A-stallen.

Les også

Lehne Olsen: - Jeg har utviklet meg mye i Tromsø

– Tungt å bli vraket

Norø Ingebrigtsen innrømmer at han ikke har vært helt der han skal være i år.

– Foreløpig har det vært litt variabelt, det er noe jeg bare må jobbe med, å vise at jeg i hvert fall skal være med i troppen, og så startelleveren. Det er jo de som tar ut troppen og laget, så det er ikke så mye jeg kan gjøre med det, annet enn å jobbe hardt på trening og vise at jeg bør være med i troppen, sier U21-landslagsspilleren.

Som likevel innrømmer at han ikke tok lett på det å bli utelatt.

– Det var utrolig tungt å få den beskjeden. Man har jo alltid lyst til å spille, så det ikke engang å være i troppen, det var jo kjipt. Jeg må bare fortsette å trene og stå på, så kommer nok det etter hvert, sier den unge kantspilleren.

Se høydepunkter Tromsø-Sogndal 3–0

Håper på Skien-tur

Nå skal Norø Ingebrigtsen bruke påska godt fram til laget møtes igjen torsdag og de siste øktene fram til avreise på søndag, til å vise at han fortjener å være med til den meget tøffe bortekampen mot Odd i Skien.

– Jeg må stå på og vise at jeg bør spille, det er ikke så mye mer jeg kan gjøre. Det er eneste plassen jeg kan bevise det på.

– Går det en faen i deg etter en slik vraking?

– Ja, det gjør det absolutt. Jeg vil slå hardere tilbake og bevise at jeg bør spille, så jeg må bare jobbe knallhardt på trening og prestere og vise det i kamper, det er noe jeg skal jobbe med, sier 20-åringen.

Etter gårsdagens kamp sa trener Bård Flovik at Norø Ingebrigtsen hadde store muligheter til å starte neste kamp selv om han ikke var i troppen sist.

– Ja, det har jeg også hørt, at det ikke er så mye som skal til før det blir startplass, så klart, det er kjipt og ikke være med i troppen, men forhåpentligvis er jeg ikke så langt unna.

Fornøyd trener

TILs assistenttrener Lars Petter Andressen så nesten hele kampen og bekrefter det hovedtrener Bård Flovik meldte i går.

– Det passet fint for Mikael og Fredrik å få seg en gjennomkjøring i dag mot et godt Finnsnes lag. Det var en vanskelig kamp å vise noe veldig, men veldig bra i et utviklingsperspektiv å få seg kamptrening. Det er hard kamp om plassene, men Mikael er absolutt en av dem som kjemper om en startplass fremover, sier Andressen.

Finnsnes-trener Bjørn «Bummen» Johansen var skuffet over at det ikke var flere A-lagsspillerne.

– Jeg skal ikke si at det burde være slik mot det laget TIL stilte, men vi spiller periodevis en god match med høyt tempo og scorer noen fine mål, så hadde vi håpet det var flere A-lagsspillere fra TIL som så verdien i å få seg matchtrening, men det blir ikke vår sak. Vi hadde planlagt generalprøven mot et litt sterkere TIL 2-lag, men det ble hva det ble og en grei gjennomkjøring, sier Johansen.

Les mer om

  1. Tromsø IL
  2. Mikael Ingebrigtsen