Neymar hyller Messi i rørende videoavskjed: – Vil aldri igjen se noen som ham så lenge jeg lever

Den brasilianske stjernen har publisert en hilsen på Instagram etter rekordovergangen til Paris Saint-Germain.

Lionel Messi og Neymar har sammen med Luis Suárez dannet den målfarlige «MSN»-trioen i Barcelonas angrepsrekke.
  • Pål Strande Gamlemoen

Torsdag var sommerens store overgangssaga over: Neymar er klar for PSG, etter at hans advokater betalte rundt 2,1 milliarder kroner for å kjøpe brasilianeren ut av avtalen med Barcelona.

Avtalen gjør ham til tidenes dyreste fotballspiller.

Nå har 25-åringen publisert en video på bildedelingplattformen Instagram. Der forklarer han hvorfor han forlot Catalunya til fordel for Paris.

– FC Barcelona og Catalonia vil alltid være i mitt hjerte, men jeg trenger nye utfordringer. Jeg har akseptert tilbudet til PSG og skal nå søke nye erobringer og hjelpe klubben med å vinne titlene fansen ønsker, sier Neymar.

Les også

PSG bekrefter: Henter Neymar for 2 milliarder kroner

Hyller Barcelona og Messi

I videoen forteller Neymar om oppholdet i Barcelona og hvorfor han forlater klubben. I bakgrunnen spilles klipp fra hans største øyeblikk i Barcelona-drakten til lyden av melankolsk musikk.

– Jeg kom til Catalonia som en 21-åring, klar for utfordringer. Jeg husker mine første dager i klubben, da jeg delte garderobe med idoler som Messi, Valdés, Xavi, Iniesta, Puyol, Piqué og Busquets, mens jeg ventet på min tur til å spille for klubben som er «mer enn en klubb.»

Angrepsspilleren hyller Barcelona og Catalunya, som han elsker. Gjennom klubben «har jeg erobret alt en idrettsutøver kan vinne». Han benytter også muligheten til å hylle Lionel Messi.

– Jeg hadde æren av å spille med den beste atleten jeg har sett i hele mitt liv. Jeg er sikker på at jeg aldri igjen vil se noen som han mens jeg lever. «Leo» Messi ble vennen min både på og utenfor banen. Det var en ære å spille med deg. Vi dannet en trio med Luis Suárez som skapte historie.

Se Messis avskjedshilsen til Neymar på Instagram hunder:

Les også

Spillet rundt Neymar får TV 2-ekspert til å reagere sterkt: – En gjørmete affære

Går imot farens ønske

Neymars far skal visstnok ha ønsket at sønnen ble i Barcelona, på tross av at han selv også kan tjene over 500 millioner etter å ha vært med på å forhandle frem avtalen, ifølge Goal.com.

– Pappa, jeg forstår og respekterer din mening, men min beslutning er tatt. Jeg ber deg om å støtte meg som du alltid har gjort.

Neymar forteller at Barcelona og Catalunya alltid vil være i hjertet hans, men at han nå behøver nye utfordringer.

– Det er en tøff beslutning, men tatt med modenheten jeg har skaffet meg gjennom 25 år.

Se Neymars Instagram-hilsen under:

Går for Gullballen

Viasats La Liga-ekspert og kommentator, Petter Veland, har tidligere fortalt Aftenposten at han tror Neymar går fordi han ønsker å bli anerkjent som verdens beste fotballspiller.

– Brasilianere bryr seg mye om Gullballen og andre slike populæritetskåringer. Slikt har en høy status i Brasil, med Ronaldo, Ronaldinho og Kaká som har satt standarden i årene der fotballen virkelig har skutt fart internasjonalt.

– Hovedargumentet for Neymar skal være at han ikke kan være nummer én i Barcelona så lenge Messi er aktiv og god. Det kommer han til å være tre-fire år til.