Fotball

Suarez briljerte igjen

Tok ansvar i en kamp hvor forsvarsspillere var sist på fire av målene i 4-1-seieren mot West Ham.

Luis Suarez feirer 1-0-målet sammen med lagkamerater.
  • Jakob Priesner
James Collins klarer ikke å avverge Mamadou Sankhos 2-0-mål.

West Ham klarte nesten å spille seg inn i kampen igjen etter å ha ligget under med 2-0 på bortebane mot Liverpool.

Men i sluttminuttene tok imidlertid rødtrøyenes superspiss Luis Suarez ansvar. Med to kjappe mål fastsatte han resultatet til 4-1. Det første målet kom i det 81. minuttet da han ved bakre stolpe headet ballen hardt i nettet bak Jussi Jäskelainen.

West Ham ble redusert til ti mann i minuttet etterpå da Kevin Nolan så det røde kortet etter å ha tråkket på Jordan Henderson. Da ballen ble satt i gang igjen tok det bare noen trekk før Suarez skjøt fra utenfor 16-meterfeltet. Ballen gikk via ryggen til West Ham-forsvarer Joey O'Brien og inn bak en utspilt keeper.

Selvmål

Det var på langt nær det eneste målet hvor en fra det forsvarende laget var sist på ballen i kampen. Rett før pause var det gjestenes Guy Demel som var uheldig. Jussi Jäskelainen måtte gi retur da da Luis Suarez skjøt hardt inne i feltet. Ballen gikk rett i beina til Demel som var på vei inn.

Dermed trillet ballen i mål til 1-0 til Liverpool.

Det neste målet kom rett etter pause. Liverpools kaptein Steven Gerrard slo inn et frispark fra høyre kant. Inne i feltet traff Mamadou Sankho ganske dårlig, men ballen gikk i en bue og inn i mål via bortelagets James Collins spektakulære forsøk på å klarere. Ballen hadde uansett endt i mål, og dermed ble ikke Collins kreditert for selvmål.

I det påfølgende kvarteret etter 2-0-målet hadde bortelaget fra London nok med å forsvare seg, men bare noen minutter etter at Liverpool hadde hatt flere store sjanser til å øke ledelsen ble det plutselig kamp igjen.

Da var det Martin Skrtels tur til å sende ballen i eget nett. Et innlegg fra West Hams høyre side dalte ned på bakerste stolpe. Der sto Matt Jarvis som headet ballen inn i femmeteren. Skrtl prøvde å avverge, men han endte opp med å sette egen keeper fullstendig ut av spill.

Sjansesløseri

Det ble en velfortjent seier til vertene, men West Ham var ikke uten sjanser i kampen de heller. Modibo Maiga burde blitt flermålsscorer for London-laget, men var ikke dyktig nok i de avgjørende øyeblikkene.

Blant annet kunne han sørget for 1-0 i det første kvarteret da han bare var noen centimeter fra å skli ballen inn. Ti minutter senere var han igjen nære på da han vant en hodeduell i feltet etter et innlegg fra kanten. Han headet hardt, men Simon Mignolet i Liverpool-målet avverget med en veldig fin reaksjonsredning.

Maiga hadde også mulighet til å utligne i det 72. minuttet. West Ham hadde hatt flere avslutninger, men da Maiga fikk ballen på bakerste stolpe var avslutnngen for dårlig.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Liverpool FC
  4. West Ham United FC