Fotball

Danske fotballjenter streiker igjen

Ingen av spillerne møtte til trening før viktig landskamp.

Danmark kom til finalen i sommerens EM. Der tapte de for vertsnasjonen Nederland.

Konflikten mellom det danske kvinnelandslaget i fotball og nasjonens fotballforbund fortsetter. Mandag møtte ikke spillerne opp til trening før Sverige-kampen.

Fredag skal de danske kvinnene spille VM-kvalifisering mot nevnte Sverige. Men da landslaget mandag skulle samles til første trening i Helsingør, møtte ingen av spillerne opp.

Årsaken er at Spillerforeningen og Danmarks fotballforbund (DBU) ikke har blitt enige om en ny landslagsavtale.

Les også

Norsk spiss ble historisk i Danmark


- Jeg hadde håpet at jeg skulle være fotballtrener og ikke sirkusartist. Jeg må bare sette meg selv i venteposisjon. Det har jeg blitt god til, sier landslagssjef Søren Randa-Boldt.

Landslagstreneren håper han får selskap av spillerne i løpet av de kommende dagene.

– Jeg håper at spillerne kommer i morgen (tirsdag). Hvis de ikke gjør det får vi juling av Sverige, sier Randa-Boldt.

Han ergrer seg over at spillerne denne gangen ikke har gitt lyd fra seg.

- Jeg har ikke snakket med dem. Ingen har skrevet eller ringt til meg eller noe som helst. Det er litt merkelig, synes jeg. Det gjorde de tross alt sist. Jeg synes det er vanlig folkeskikk å melde avbud når man ikke kommer til noe, sier landslagssjefen.

Søndag ble det meldt at Spillerforeningen og DBU har brutt forhandlingene om en ny avtale for spillerne på U21-landslaget og kvinnelandslaget. De økonomiske betingelsene i landslagsavtalen skal ha vært ankepunktet, ifølge Spillerforeningen.

I DBU-ledelsen er responsen på mandagens manglende fremmøte meget skarp.

– Det er dypt beklagelig og en meget problematisk situasjon når spillerne ikke møter på trening og forberedelsene til den viktige kampen mot Sverige, sier elitesjef Kim Hallberg.

– Vi møter et av de beste kvinnelandslagene i verden, og vi trenger alle de dagene og treningene vi kan få for å være best mulig forberedt. Men når spillerne sier de ikke møter til trening uten en ny avtale, har de samtidig valgt å ikke stille til kamp, tilføyer han.

De danske landslagskvinnene streiket i begynnelsen av september, og treningskampen mot Nederland ble da avlyst. VM-kvalifiseringskampen mot Ungarn sto også i fare, men partene kom fram til en midlertidig enighet i tolvte time, slik at kampen kunne spilles.

(©NTB)