Fotball

Forberedt på krig

<p>Viking-trener Uwe Rösler er forberedt på krig på Åråsen. LSK-trener Henning Berg gleder seg.</p>

FotballTreningskamp17.02.09La Manga - SpaniaLillestrøm LSK - Rubin KazanTrener Henning Berg smilerFoto - Kasper Wikestad
 • André Almløv

Både Lillestrøm og motstander Viking gjennomførte gode seriepremierer forrige helg. Med henholdsvis 1-1 borte mot Stabæk og 3-0 hjemme mot Odd Grenland har begge fått den selvtilliten de trenger. Nå er de klare for en tøff batalje på en Åråsen-matte som er alt annet en grønn.

Ikke skremt

– Det ser bra ut. Vi hadde en god serieåpning mot Stabæk. Nå har vi hatt en fin treningsuke og føler at vi er der vi skal være i forhold til Viking-kampen, sier LSK-trener Henning Berg, som ikke ble skremt av baneforholdene da Lillestrøm trente på Åråsen-gresset på fredag.

– Vi gleder oss til å spille på Åråsen. Banen ser ut til å bli bra, sier Berg.

 • Er DU årets manager? Spill Elitemanager! Meld deg på nå.
 • NYHET! Registrer deg og engasjer deg i vårt nye fotballsamfunn!
 • Alle kampene direkte. Kjøp abonnement HER!

Lei statistikk

Viking har tapt de åtte siste kampene på Åråsen, men bryr seg neppe om statistikk etter den gode seriestarten de fikk hjemme mot Odd Grenland forrige søndag. Viking-trener Uwe Rösler har trolig ingen vanskelig oppgave med å tenne spillerne sine mot klubben han var i som både spiller og trener fra 2002-06. ## Vanskelig sted

– Det er alltid godt å starte sesongen med tre poeng, men Lillestrøm er av en annen kaliber enn Odd, og Åråsen er et vanskelig sted å dra til. Slik jeg kjenner banen er den ikke like bra som her i Stavanger, men det er ikke noe vi fokuserer på. Vi må være mentalt forberedt på krig. Det blir en tøff fysisk kamp, sier Rösler til klubbens hjemmeside.

Utrolig pigge

Lillestrøm-kaptein Frode Kippe signerte fredag en ny kontrakt som binder ham til LSK til 2012. Han gleder seg til å møte gamletreneren Rösler igjen.

– Vi møter et Viking med Uwe i spissen som ønsker å slå oss. Men vi føler oss utrolig pigge og skal stå på det vi kan for å slå Viking hjemme på Åråsen, sier Frode Kippe.

Ingen forandring

Mye skal til for at Henning Berg gjør de store forandringene på laget som spilte 1-1 borte mot Stabæk i serieåpningen.

Dermed er det disse 11 som skal forsøke å gjøre livet surt for Uwe Rösler og hans spillere:

(4-4-2): Otto Fredrikson – Håvard Nordtveit, Pål Steffen Andresen, Frode Kippe, Lars Kristian Eriksen – Bjørn Helge Riise, Khaled Mouelhi, Alhassane Dosso, Magnus Myklebust – Arild Sundgot, Olivier Occean.

Les også

 1. Niang gleder seg

 2. Viking: Vinnerlaget får ny tillit

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien