Fotball

Drømmemål og svakt keeperspill forverret Tottenhams dystre statistikk

Chelsea slo tilbake etter fadesen i serieåpningen. For Tottenham fortsetter marerittet på midlertidige hjemmebane.

Marcos Alonso feirer vinnermålet på Wembley.
  • Sindre Trygsland

Tottenham – Chelsea 1–2

Etter en fryktelig start på sesongen, med 2–3-tap hjemme mot Burnley, samt to røde kort, slo den regjerende mesteren Chelsea skrekkelig tilbake søndag mot byrival Tottenham. To scoringer av spanske Marcos Alonso, det første på et vidunderlig frispark, var nok til at Antonio Contes menn kunne juble for sesongens første trepoenger.

– Jeg tror ikke jeg har scoret mange finere mål, ikke engang på trening, sier matchvinner Alonso i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

For Tottenham ble det en kræsjlanding etter en solid borteseier mot Newcastle forrige helg. Vertene utlignet sent, men måtte se poenget glippe etter svakt keeperspill av Hugo Lloris tre minutter før full tid.

Spurs var til tider gode, og skapte mange muligheter, men hjemmeåpningen endte i nedtur for Harry Kane og Co.

Tapet kan føre til ny skepsis blant supporterne og eksperter om hvordan laget vil takle å spille hjemmekampene sine på fremmed gress denne sesongen.

Her skrur Marcos Alonso inn ledermålet på Wembley. Tottenham-spillerne i muren klarte ikke å stoppe ballen, det klarte heller ikke hjemmelagets keeper. I stedet kunne Chelsea juble for målet - og for seieren - på Wembley.
Les også

Huddersfield-eventyret fortsetter: Fortsatt ubeseiret etter opprykket

Blytung Wembley-statistikk

Laget har imponert stort under trener Mauricio Pochettino. Tredjeplass i 2015/16-sesongen ble til annenplass i 2016/17. Sett over de to siste sesongene, har ingen plukket flere poeng i Premier League enn Tottenham.

Men før denne sesongen nevnes de likevel ikke av de fleste som en av de aller største tittelkandidatene. Blant annet på grunn av manglende spillerkjøp og konkurrentenes nysigneringen, men også på grunn av at klubben har forlatt White Hart Lane for å spille hjemmekampene på Wembley frem til en ny arena står klar før neste sesong.

De siste ti årene, før søndagens møte med Chelsea, har de hvite fra London spilt ti offisielle kamper på den engelske nasjonalarenaen. Det har endt med to seire. Syv har endt med tap.

– Vi må forsøke å gjøre det til vårt hjem, men det tar tid å skape det, sa Tottenham-trener Mauricio Pochettino i et intervju med Premier League før kampen.

Han snakket om viktigheten av å vinne på Wembley mot fjorårets Champions League-finalist Juventus i siste treningskamp før sesongen. Søndag ble det nok en nedtur på stadionet for de hvitkledde.

– Hva kan jeg gjøre og hva kan jeg si? Det er medieskapt. Jeg har sagt det før og vil si det igjen, det handler ikke om Wembley. Det er vår prestasjon, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino til BBC.

Hugo Lloris kunne ikke gjøre noe med spanske Alonsos utsøkte frispark fra cirka 25 meter, og dermed gikk Tottenham på hjemmetap allerede på første forsøk. I fjor spilte de 19 kampen på eget gress i Premier League. Det endte med 17 seire og to uavgjort.

Les også

Stoke-debutanten sørget for poengran mot Arsenal

August-marerittet fortsetter for Kane

Gjestene i blått var nære å ta ledelsen allerede i åpningsminuttene. Storkjøpet Álvaro Morata fikk stå helt upresset inne i feltet, men klarte ikke å få avslutningen på mål. En kjempesjanse for spanjolen.

Også hjemmelaget hadde gode muligheter til å få med seg noe fra oppgjøret. De største sjansene hadde klubbens storscorer, Harry Kane. Han har bøttet inn mål de siste sesongene, men han har fortsatt ikke klart å score i Premier League i august. Søndag var han uhyre nære, men klarte ikke bryte den merkelige statistikken.

Heller ikke mot Chelsea klarte Harry Kane å score i august.

Nærmest var han etter en snau halvtime. Kane mottok ballen på venstresiden, skar inn i feltet og hamret til. Dessverre for ham og hjemmepublikumet traff ballen på innsiden av stolpen og trillet ut.

Det var en fartsfylt og åpen batalje på Wembley. Harry Kane hadde flere gode muligheter, uten hell. Brasilianske Willian var nære å doble ledelsen for gjestene, da han fra distanse skøyt i den venstre stolpen bak en sjanseløs Tottenham-keeper.

Syv minutter før full tid skulle det omsider lykkes for Tottenham. Christian Eriksen lempet en dødball inn i boksen, og en uheldig og udyktig Michy Batshuayi stusset ballen i eget nett.

David Luiz (til venstre) trøster lagkompis Michy Batshuayi etter selvmålet.

Gleden skulle imidlertid ikke vare lenge for de hvite. Tre minutter før full tid sørget nemlig Marcos Alonso for borteseier med sin andre scoring for dagen. Vinbacken ble spilt fri av landsmannen Pedro, og trillet ballen inn i det nærmeste hjørnet. Tottenham-keeper Hugo Lloris kan ikke være veldig fornøyd med egen innsats på målet.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City37286396247290
2Liverpool37278291256689
3Chelsea372011674324271
4Tottenham Hotspur372151164402468
5Arsenal37213135647966
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Harry Kane
  2. Premier League
  3. Chelsea FC
  4. Tottenham Hotspur FC