Fotball

Barcelona slutter seg til katalansk storstreik

Stenger klubbkontorene tirsdag.

Barcelona holder stengt tirsdag. Foto: AP

  • NTB

Barcelona slutter seg til den varslede katalanske streiken i kjølvannet av søndagens blodige folkeavstemning.

I en uttalelse mandag opplyser fotballstorheten at klubbkontorene tirsdag holdes stengt som et ledd i streiken.

Søndagens folkeavstemning, der de stemmeberettigede skulle si ja eller nei til uavhengighet for Catalonia, ble ansett for å være ulovlig av den spanske regjeringen. Store politistyrker ble satt inn for å hindre folk i å stemme.

Politiets brutalitet førte til voldeligheter der 890 sivile og rundt 430 polititjenestemenn kom til skade, ifølge katalanske myndigheter.

Som følge av søndagens hendelser er det fra flere hold i den katalanske uavhengighetsbevegelsen oppfordret til generalstreik i Catalonia tirsdag. Den slutter altså Barcelona seg til.

Les også

Barcelona-kamp ble spilt for tomme tribuner: – Min verste opplevelse som fotballspiller

Ingen treninger

– Ingen av de profesjonelle lagene eller ungdomslagene i klubben vil trene i morgen, skrev klubben i mandagens uttalelse.

Som følge av frykt for uroligheter valgte Barcelona å spille søndagens hjemmekamp mot Las Palmas for tomme tribuner. Etter kampen lot ikke reaksjonene vente på seg blant storklubbens spillere.

Midtstopperkjempen Gerard Pique møtte pressen med tårer i øynene.

– Dette er min verste erfaring som spiller, sa forsvarsspilleren.

Han fortsatte med å understreke at han er villig til å gi seg på det spanske landslaget dersom hans støtte til katalansk uavhengighet er et problem for landslagssjef Julen Lopetegui.

Les også

Trist Piqué måtte overtales av Messi. Nå venter Spania: - Er jeg et problem, slutter jeg

Fikk pipekonsert

Under den spanske landslagets trening mandag måtte Pique tåle periodevis pipekonsert fra de frammøtte tilskuerne. Enkelte kom også med tilrop som «Spania er landet ditt» mot Barcelona-bautaen.

90 prosent av dem som deltok i søndagens folkeavstemning sa ja til uavhengighet. Ja-et overskygges imidlertid av at kun 42 prosent av de stemmeberettigede deltok i folkeavstemningen, og ikke minst av politiets brutale framferd.

Også fotballklubben Girona har innstilt sine treninger tirsdag, og den andre katalanske klubben i den spanske toppserien, Espanyol, opplyser at spillerne tirsdag kun vil gjøre fysiske øvelser bak lukkede dører.

Les mer om

  1. FC Barcelona