Fotball

Holmvik spiller for ny Brann-kontrakt

<p>Etter to tøffe Brann-sesonger er Bjørnar Holmvik inne i sitt siste kontraktsår med klubben. 25-åringen spiller for å få en ny avtale.</p>

Bergen 20110320.2-0 av Branns Bjørnar Holmviki eliteseriekampen mellom Brann og Rosenborg på Brann stadion søndag kveld.Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
  • Roar Lyngøy

– Jeg ønsker å fortsette i Brann. Det er fordi jeg synes at vi har mye positivt på gang, sier Oslo-mannen som gikk fra seriemester Stabæk til Brann etter 2008-sesongen.

Han var aktuell for en overgang til Odd Grenland i fjor, og skienslaget skal også ha snust på Holmvik i dette overgangsvinduet. Men Holmvik ville fortsette i Brann, og Odd endte i stedet opp med å leie Løv-Hams Paul Addo.

Holmvik kan ha tatt en sjanse.

– Siden jeg er inne i mitt siste år av kontrakten er det selvsagt viktig å prestere med tanke på å få fornyet her, eller eventuelt å gjøre seg attraktiv for andre klubber, sier han.

  • Vi følger Brann: Siste nytt om klubben her

RBK-kampen høydepunktet

Sportslig sett har Brann-oppholdet vært en nedtur, selv om ikke Holmvik vil ta det ordet i sin munn. Han kom til Bergen som en ung og fremadstormende back, og fikk godt betalt for det. Altfor godt betalt, vil mange si.

Men seriestarten kunne ikke ha vært bedre for Brann og Holmvik. Rune Skarsfjords menn vant smått sensasjonelt 2-1, Holmvik scoret sitt første seriemål for de røde med en stupheading, og han feide unna på egen målstrek.

– Jeg vil nok si at det er det største jeg har opplevd i Brann, ja.

– Hvordan har egentlig uken vært etter at dere slo Rosenborg?

– Man merker jo at folk er litt mer optimistiske nå.

– Har de grunn til det?

– De har egentlig det. Vi spilte OK i treningskampene. Problemet var at vi ikke scoret mål, sier Holmvik.

Statistikksenter Eliteserien:

Tenker mye på faren

Han mener altså at Brann har noe positivt på gang. Det skinner tydelig igjennom at Holmvik ikke var superfornøyd med Steinar Nilsen som trener.

– Jeg føler at vi ikke har fått ut potensialet av gruppen de siste årene. Jeg synes Rune har vært flink. Vi har terpet mer på det offensive, og vi har en plan. Vi står ikke som noen spørsmålstegn når vi har ballen, sier Holmvik.

Han signerte en lukrativ treårskontrakt med Brann gjeldende fra 2009. Holmvik hadde nettopp feiret seriegull med Stabæk, nå skulle han ta steget inn på landslaget ved godt Brann-spill. Men det ble stadig mindre spilletid, og kort tid før seriestart i fjor kom sjokkbeskjeden om farens plutselige dødsfall.

Hele 2010-sesongen spilte Holmvik med sørgebind.

– Det var en tøff tid. Først kom beskjeden om pappa, og like etterpå fikk vi en sønn, så det var mye som skjedde på en gang. Det er selvsagt noe jeg tenker mye på fortsatt, men den første tiden er verst, sier Holmvik.

Trives offensivt

Etterhvert ble Hassan El Fakiri foretrukket på venstrebacken. I den posisjonen kan også Christian Kalvenes benyttes, og ryktene har gått en stund om en mulig retur for Erlend Hanstveit i sommer. Derfor er det greit for Holmvik at han har vist at han kan fungere også på venstresiden av midtbanen, der han spilte i seriestarten.

– Jeg trives veldig godt på venstrekanten. I vinter har jeg funnet meg mer og mer til rette i den posisjonen. Jeg synes selv at jeg er bedre offensivt enn defensivt, sier Holmvik.

Nysigneringen Bentley vil gi ham, for å si det mildt, tøff konkurranse. Men trolig får Holmvik en ny sjanse fra start mot Lillestrøm, ettersom Bentley nettopp er tilbake etter operasjon.

– Bentley er en spiller Brann har brukt mange penger på. Han har fått en bra kontrakt, det samme som jeg fikk. Men er du ikke i form, spiller du ikke. Jeg må bare gjøre mitt beste, sier Bjørnar Holmvik.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien